Entrevistem als organitzadors del CATRaid

Entrevista | 08/05/2016

Entrevistem als directors del CATRaid Adventure Challenge, Ferran Ballesta i Adrià Vall, per saber més detalls de la primera edició d'aquesta nova aventura per la Garrotxa salvatge, una prova puntuable per la Copa Catalana FEEC i el Ranking Raider Catalunya.-   Quin és el propòsit i plantejament d’aquesta primera edició del CATRaid?

Ja feia temps que li donàvem voltes a organitzar un raid d’aventura conjuntament, ens vam iniciar junts en el món dels raids ja fa anys, hem passat moltes aventures i experiències junts, i hem tingut molts moments per pensar-hi i intercanviar opinions.  Teníem ganes de fer-ho ben fet, i ens hem esperat a trobar un bon equip organitzatiu implicat en l’esdeveniment, el recolzament d’entitats i institucions, i sobertot un terreny on doni gust perdre-s’hi.  Ja portem 1 any treballant-hi i cuidant tots els detalls, ens agradaria fer disfrutar a tothom, participants i organitzadors.  És un projecte que neix amb voluntat d’esdevenir un raid de referència, i que doni a conèixer els indrets més espectaculars del nostre país, sempre amb els ingredients d’aventura, multiesport, pura natura, orientació i treball en equip.-   Quin tipus i format de raid es trobaran els participants?

Precisament una de les grandeses d’aquest esport és que permet diferents formats i plantejaments, tots ells amb avantatges i inconvenients, i per a tots els gustos.  Per aquesta primera edició volem oferir un raid on la majoria d’equips de cada categoria pugui completar el recorregut, sense masses maldecaps amb balises opcionals i obligatòries, ni massa estratègia per haver de decidir que fer i que deixar-se.  Plantegem un raid amb seccions força linials i relativament poques alternatives (excepte la primera orientació específica score).  Un dels nostres objectius per aquesta edició és que els participants puguin saber en tot moment com van classificats, buscant el punt d’emoció d’avançaments constants entre equips i saber en tot moment com vas classificat i a quants minuts tens els equips de davant i els de darrere.  Creiem que aquest punt d’emoció darrerament s’ha perdut a causa de les tantes opcions de balises que hi ha, amb dificultats per completar tot el recorregut, i que fins que no arribes a meta i es fa el sumatori de punts definitiu no saps mai com vas classificat.  Tenim ganes que els participants tornin a sentir aquestes emocions, així que les penalitzacions/bonificacions de les proves especials s’aplicaran en el mateix moment de realitzar-les, de forma que cada equip s’ubiqui a la classificació al seu lloc en tot moment, sense sorpreses finals un cop creuada la meta.  També col·locarem plafons a les transicions on anotarem els temps de pas de cada equip a mode informatiu.

A nivell de cartografia, tot i que ja partíem d’una molt bona base amb mapes Alpina i d’orientació específica de la zona, els hem revisat i millorat, i varies persones han realitzat i revisat els recorreguts de totes les categories.  També ens agradaria aconseguir que no hi hagués cap problema amb cap balisa, les hem waipointejades totes, les prebalisarem, posarem balisa xeca, i a més algunes les lligarem amb filferro perquè ningú les toqui.  Almenys per part nostra farem tot el possible perquè els raiders no s’hagin de preocupar per aquest tema.


-  Quins seran els punts clau per l'èxit en aquest raid?

Sobretot gaudir de l’experiència i dels paisatges.  A nivell de resultat, no fer masses errors en l’orientació, transicions ràpides i no penalitzar gaire en les proves especials, que tot i que no seran ni molt menys definitives, poden fer perdre uns minuts valuosos.+info: http://raidaventura.wix.com/catraid

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported