1r Raid Illa de Rodes espectacular

Cronica | 17/06/2013

La primera edició del Raid Illa de Rodes, Campionat de Catalunya FCOC i 2a prova puntuable de la Copa Catalana de Raids d'Aventura de la FCOC va ser espectacular, tan a nivell organitzatiu, recorreguts, proves, meteo i ambient.

Un total de 41 equips, repartits en 3 categories: iniciació, aventura i èlit van poder gaudir del 1r raid d'aventura que s'organitza dins el Parc Natural del Cap de Creus, organitzat per l'equip Illa de Rodes Raid Team de l'AEE Illa de Rodes i el CE Farra-O.

Divendres 14 a partir de les 19h recepció de participants i a les 21h obertura de sòl dur per qui vulgués passar la nit.

Dissabte 15 a les 7h recepció de participants, 7:30 breafing i a les 8h sortida en massa de les categories aventura i èlit.  La categoria popular faria la sortida a les 11h i el tancament de meta a les 16h, igual que la categoria aventura, mentre que els èlit allargarien fins a les 18h.

La primera secció ràpida de 4,5Km de patins en línia pel passeig i port de Roses.  Tot seguit BTT (22Km +410m) creuant el Cap de Creus, passant aprop del pic del Pení i fins al Port de la Selva, on a la platja es feia el canvi de secció, es deixaven les bicis i començava el coastering (7Km +150m) amb un terreny força irregular, trams de roques i sorra on es feia difícil córrer, i de tant en tant feia falta una remullada per aconseguir la balisa.

Un cop a Llançà, caiac, més en direcció nord, es feia un bucle de 3,5Km i es retornava a Llançà, d'on calia hidratar-se bé perquè el Sol ja apretava (temperatura rondant els 30ºC) i a més esperava una secció de treking de 13Km amb +/-650m, passant per Sant Pere de Rodes amb unes vistes espectaculars del Golf de Roses a una banda i a l'altra el Cap de Creus.Des del Port de la Selva s'iniciava una altra secció de BTT (20Km +550m) creuant altra vegada el Cap de Creus fins a cala Montjoi, i pista borejant el mar fins al següent CC, on començava una cursa a peu + tir amb arc + rapel + coastering (7,5Km) fins arribar a Roses on quedava Paddle surf i orientació urbana per acabar el dia, amb un total de 72,5Km i +/-1960m.

El constant canvi de seccions, la varietat de disciplines, bons recorreguts, bona organització i excel·lent predisposició de tots els col·laboradors van contribuir a l'èxit d'aquest 1r Raid Illa de Rodes.En categoria èlit l'equip Batec Garrotxí va quedar en primera posició, EditorialAlpina (federats per la FCOC) van fer-se amb el Campionat de Catalunya, tot i que els equips Bimbache-Grifone van tornar a demostrar el seu potencial i que estan en un bon moment de forma preparant la temporada de mundials.  En categoria aventura l'equip raidaventura.org - MaresmeExtrem i en iniciació Farra-O Int van quedar en primeres posicions.

Felicitats a tot l'equip organitzatiu i fins la propera edició.

+ info: http://raidilladerodes.blogspot.com.es/  
+ info: http://www.raidaventura.org/articles/6A371546-DC90-4709-87B3-36D32011E1BE

 

 

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported