raidaventura.org PRO Team, objectiu ARWC2015

Notícia | 20/01/2015

El projecte iniciat i liderat per Albert Roca (campió del món de raids d'aventura 2013) va agafant forma i consistència.  

L'equip va estrenar-se en una primera competició internacional l'any passat amb el Raidaran Adventure Race, on es va aconseguir la primera posició. Individulament, però, tots els membres de l'equip tenen àmplia experiència internacional, i l'ambició, il·lusió i ganes d'aconseguir reptes importants no falten.  Per aquesta temporada 2015 l'objectiu principal és lluitar per estar entre els millors equips del món al Mundial d'Aventura que es disputarà al novembre a Brasil.

En aquest article presentem l'equip entrevistant l'Albert Roca. 


- Com neix l'equip i el projecte de formar aquest nou equip? Quin és l'origen? 

Després de guanyar el mundial de Costa Rica, intento aprofitar l'empenta per muntar un equip, amb dos companys més que admiro i considero els millors corredors catalans, l'Albert i l'Arnau. Ens plantejem amb quina noia córrer, i tots tenim al cap la Uxue. Fem la primera cursa el "Raidaran" i les coses funcionen. Optimitzant molt poc i amb poca organització aconseguim guanyar passant-ho molt bé, i tenim clar el potencial de l'equip a nivell internacional si fem girar bé els engranatges.

- Podries descriure'ns breument els componentes de l'equip?

Uxue Fraile: una de les millors corredores del món d'Ultra trails, i també de raids comptant amb vàris podis i victóries a les ARWS. Sí s'ho passa bé amb el que fa és imparable, i d'això ens en cuidem nosaltres.

Albert Vilana: un isard de dos potes, gran esquiador de muntanya i també amb llarga expèriencia internacional amb raids. Sempre fort i amb bona cara, capaç d'arrancar una rialla a qualsevol en moments complicats.

Arnau Julià: un gegant dels raids i dels ultras, com més pes porta a la motxilla més ràpid va. Hàbil i tècnic destaca en tot el que practica, orientació, BTT, trail, kayak, escalada, alpinisme... Campió del món de raids al 2010.

Albert Roca: corredor que ha format part de molts dels equips grans del moment, guanyador del mundial del 2013, detonant del projecte. Poc especialitzat però bastant complert i amb ganes de revalidar títol i donar continuitat a aquest equip.

Quan correm els quatre és com anar d'excursió, però anant molt ràpid. 


- Quins objectius i quina planificació de competicions té l'equip per la temp 2015? És un projecte només pel 2015 o a més llarg termini?

L'equip neix al 2014, amb molta ilusió i voluntat, però la manca de recursos ens impedeixen poder lluitar per un dels objectius de l'any, el mundial de Equador.

Aquest 2015 l'equip ja té suport necessari, de la marca d'embotits "RAFAEL BARÓ S.A." per, com a mínim, participar al Campionat del Món, a Brasil. Seguim encara pendents de la resposta d'algun patrocinador que ens permeti poder córrer alguna prova més del circuit per agafar experiéncia plegats. També comptem amb el suport a nivell material de "DIEDRE".

També intentarem revalidar títol al Raidaran.

Esperem poder donar a aquest projecte la màxima continuitat, cosa que cada vegada veiem més probable. Un equip no es forma en dos dies, però nosaltres portem ja moltes dos a dos, i tots junts hem compartit bones experiències, a més de la victòria al raidaran. L'entesa és enorme, i crec que qualsevol dels quatre veu en els altres tres la mateixa ambició i voluntat de treball per arribar a assolir aquestes fites comunes.


+info: raidaventura.org estrena equipo internacional de raids de aventura

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported