El Raid de la Farradura tanca el calendari d'aventures de Catalunya 2016

Crónica | 20/11/2016 por Adrià Vall

Quan els companys de fatigues, Jesús Hita i mr. J, em van dir que organitzarien un raid, em va semblar una excel·lent notícia.  

En primer lloc perquè és bo que els raiders ens animem a organitzar raids, perquè sense raids no hi ha raiders, i què fariem sinó tinguessim raids? prefereixo no haver-m'ho d'imaginar...  M'atreveixo a dir que organitzar un raid és un dels esdeveniments esportius outdoor més complexos d'organitzar ja que hi intervenen moltíssims factors que has de tenir en compte perquè tot quadri, quan hi participes no te n'adones, però darrere de cada plantejament de raid hi ha un "fotimé" d'hores invertides intentant quadrar tot el trencaclosques.

En segon lloc, que darrere dels promotors de la idea hi hagi un club com el Farra-o, feia preveure solvència organitzativa, i mapes de qualitat, com així va ser.  Després d'unes edicions organitzant l'Illa de Rodes Raid, està molt bé que no es perdi la dinàmica organitzadora de raids del club i que altres companys agafin el relleu per crear la 1ª edició del Raid de la Farradura.

Finalment, coneixent el J i el Jesús, i amb el nom que havien batejat el raid, de la "Farradura", creava moltes expectatives de diversió i sorpreses, i  així va ser, superant tots els pronòstics.

 


Dies abans del raid ja es veia que les inscripcions avançaven a bon ritme, tant que finalment les han haver de tancar.  Tan les del rogaine popular de 3h amb 250 rogainers, com les del raid amb 130 raiders. Tot un èxit que feia preveure un bon ambient, ideal per acomiadar la temporada.

A partir de les 8h del matí de dissabte 19 de novembre, els participants del rogaine popular de 3h, del raid categoria open i també de categoria aventura, començaven a arribar a la pista poliesportiva coberta d'Òrrius.

A les 9:30h es van repartir els mapes del rogaine.  El mapa era el mateix per totes 3 categories: rogaine de 3h, raid open i raid aventura.  La diferència era el temps que cada categoria disposaria per completar-lo.  3h els rogainers, 2,5h categoria aventura i 2h la categoria open.

Acabat el rogaine, la 2ª secció era una btt linial de 21Km i +800m, amb una prova especial pel mig de memoritzar 6 marques de 6 llaunes de cerveses.  Si volies obtenir els punts de la balisa, al final del raid, amb el crono parat, havies de recordar les marques, per cada marca que no recordessis tocava beure't un got de cervesa.  

Potser aquesta prova especial se la va inventar el J?  No ho sé, el que sí que sé, és que estava entusiasmat fent beure birres a tothom, estava en "su salsa"... clar que sí!!

La 3ª i última secció del raid, un treking de 8Km +325m carregat de proves especials: tir amb arc, orientació per rumbs, escalada, memòria i ortofotomapa.  Llàstima que va faltar temps per poder-ho fer tot.En definitiva, un raid amb molta estratègia, doncs completar-lo tot era impossible i cada equip havia de decidir que saltar-se.  Mapes de qualitat i farcit de proves especials divertides.

Properament classificació definitiva, fotos i video.

Entrevista previa als organitzadors del Raid de la Farradura

Prova puntuable pel Ranking Raider Catalunya, properament crònica final del circuit.Autor
Adrià Vall
Sección raids, editor y director
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported