Xavi Rodríguez, únic representant català al mundial de raids d’aventura. Huairasinchi

Notícia | 01/11/2014

El lleidatà formarà part de l’equip colombià IDRD Bogotá en la competició que començarà el dia 9 de novembre a l’Equador

El lleidatà resident a Sant Cugat del Vallès Xavi Rodríguez serà l’únic representant català en el mundial de raids d’aventura que tindrà lloc del 9 al 17 de novembre a l’Equador. Rodríguez competirà formant part de l’equip colombià IDRD Bogotá Humana, composat per Jorge Diego Llano com a capità, Jenny Sanin i Félix Vargas. Aquesta serà la quarta vegada que Rodríguez i Llano afrontaran junts la prova més important d’aquesta disciplina esportiva, encara que el tàndem ha estat habitual en diverses competicions de la Copa del Món. En els anteriors mundials, el colombià sempre s’havia integrat en estructures catalanes. En total, serà la cinquena participació de Xavi Rodríguez en un mundial de raids d’aventura. Sanin i Vargas, en canvi, s’estrenen en l’àmbit internacional.

Rodríguez té previst marxar aquest dilluns cap a terres equatorianes per a poder adaptar-se amb temps a les diferències horàries i ambientals del país sud-americà. Tot i que el recorregut exacte de la competició no se sabrà fins al darrer dia, ja se sap que els raiders recorreran 700 km distribuïts en vuit dies de cursa continuada, tot combinant disciplines esportives tan diferents com el trekking, la corda, la bicicleta de muntanya, l’orientació i el rem. La varietat també serà territorial, atès que la prova travessarà les tres regions continentals equatorianes: Costa, Serra i Orient. La sortida serà en les proximitats de Quito –el lloc exacte encara no s’ha revelat- i l’arribada, al poble de Mompiche, a la província d’Esmeraldas, a la costa nord de l’Equador.  

L’any passat, Xavi Rodríguez es va classificar en la 14a plaça final del mundial disputat a Costa Rica. En canvi, en la competició equatoriana, que aleshores  formava part del calendari de la Copa del Món, el seu equip va aconseguir ser subcampió. Xavi Rodríguez compta en el seu palmarès amb el campionat de Catalunya i d’Espanya i victòries en competicions com el Perú 8 Mil 2010 o el Corsica Raid 2011. A més, és l’organitzador del Raidaran, la prova d’abast internacional que des d’aquest any té lloc a principis de juliol a la Val d’Aran. Més detalls sobre el mundial de l’Equador i el seguiment de la competició a:

http://www.proyectoaventura.com/3_90_inicio.html

http://www.raidaventura.org/live/ARWC2014

Pàgina de facebook de Raidaventura.org Internacional
Xavi Rodríguez amb Antioquia Trangoworld
Entrevista a Xavi Rodríguez

Article de Marc Cornet

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported