Descobrim més detalls de la TREKO Black 24

Entrevista | 02/06/2015


Què és TrekoBlack24?

Es una prova d’orientació i cursa a peu, amb balisses tipus “scoore”, guanyant l’equip que agafi major nombre de balises (cada balisa puntua 10 punts) i contant en cas d’empat final a punts el menor temps. D’una durada de temps màxim de 24 hores per realitzar 3 sectors diferents. Aixó vol dir que a cada sector shaurà d'anar d’un Punt de Control (PC) fins a un altre (de monestir a monestir), on començarà el següent sector i on es fa un canvi de mapa. El pas per aquests Punts de Control (els monestirs) serà obligatori, i es a on es procedirà a descarregar sportident per tindre una classificació provisional. En aquests punts també hi han els Punts Hospital (PH -avituallaments) amb una zona de descans i avituallament bàsic. A cada sector hi ha de 25 a 30 balises, de les quals serà obligatori agafar-ne un mínim de 3 per sector  i continuar en cursa. Els temps màxim per fer cada sector es: el primer sector (sector de tarda) té 7 hores de temps màxim. El segon sector (sector de nit) té 10 hores i l’últim sector (sector de mati) també te un màxim de 7 hores.  Guanya qui agafa més balises (totes tenen 10 punts).


Com neix aquesta iniciativa? quin origen té?

Ja fa més de 12 anys que varem començar a organitzar la Trekorientacio una prova de senderisme i d’orientació lineal amb mapes topogràfics de senderisme per promocionar aquestes curses a la gent que no coneix el món de l'orientació. A la Trekorientació les balises són lineals i obligatòries. A la trekorientació oferim diferents recorreguts, nivells i  kilometratges. Moltes persones que ara corren curses de trail o d’orientació varen començar a la Treko.


Qui organitza aquest esdeveniment i quins suports/col·laboracions teniu?

Drac Actiu som una petita empresa que va néixer l’any 1996 i fins ara hem organitzat molts esdeveniments al llarg d’aquets anys (Aventura Urbana de Lleida, Bikorientació, Trekos a Vinaròs, Bellmunt i Almenara, etc...) organitzem esdeveniments per empreses i oferim activitats de Turisme Actiu com espeleologia, escalada, senderisme...

Per les Trekos sempre hem tingut el suport de les institucions de la Comarca: Ajuntaments de l’Espluga de Francolí, de Vimbodí i Poblet, de Vallbona de les Monges, d’Aiguamurcia, i de la Ruta del Cister. Per la Treko Black tenim el suport de Marmot, Camelback, Topo i Silva.


A què s'enfronten els participants? quines seran les principals dificultats amb que es trobaran i quines les claus o aspectes més importants? 

S’enfronten a una cursa llarga de més de 90 kms. A una climatologia hivernal, que pot ser de fred i fins i tot de boira. L'etapa nocturna es la més llarga i determinant.

Les claus es tindre una bona l’estratègia de dosificar bé les forces,  ja que els participants hauran de concloure el recorregut complert (passant pels Punts de Control als monestirs) i  només coneixen cada sector en el moment de canviar el mapa, amb la qual cosa les decisions i l’estratègia s’ha de fer sobre la marxa de la cursa. Un aspecte important és que l’organització garanteix als equips que no portin assistència pròpia, el transport d’una petita bossa de material d’un Punt Hospital cap a l’altre.


Quines diferències te la Treko Black respecte una rogaine? 

Hi ha 3 diferencies principals:

Que s’haurà de passar pels diferents punts de control (als monestirs), i per tan fer les balises de forma score, però també te un component lineal; i a més no hi ha un únic lloc de Hospital House, sinó que hi ha 3 Punts Hospital.

Segon, el mapa no es un mapa específic de curses d’orientació,  sinó que es un  mapa topogràfic de senderisme (mapa de la editorial Piolet)

Per últim, i molt important, les puntuacions de les balises no tenen variació totes puntuen 10 punts.


Quins requisits (consells/recomanacions) donaríeu a la gent que vol participar?

Tindre una bona estratègia i saber dosificar-se molt bé. Portar tot el material obligatori que diu el reglament, ja que hi ha alguns elements que es requereixen per seguretat (manta tèrmica, menjar i beure, etc...). Y serà imprescindible tenir molt clars els horaris de tancament de controls i en general conèixer bé el reglament.
+info: http://www.trekoblack.com/

 
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported