Aventura X-perience

Entrevista | 14/02/2014 por Adrià Vall

- Què és l'Aventura X-perience? com neix? qui hi ha darrere?

Aventura X-Perience és el resultat d'una passió, la passió d'haver estat durant més de 10 anys competint en raids d'aventura a Catalunya, França, Espanya, Portugal... haver vist pros i contres a cada cursa, haver-nos enfadat amb federacions per ximpleries de reglaments burocràtics, i haver barrejat tots aquests factors per organitzar la cursa ideal des del nostre punt de vista. Darrera hi ha la gent que composem l'equip Limit Zero, Aventura X-Perience - Sport HG a les curses, i neix després d'asseure'ns al voltant d'una taula de bar, i sumar els diners que ens deixem al llarg de l'any pagant inscripcions a curses, algú va tenir una idea i va dir, hem de fer alguna cosa per subvencionar-nos la temporada! i així va néixer el campionat Aventura X-Perience. Cada un de nosaltres organitza una cursa al seu poble o a la zona on viu, i la resta d'equip l'ajudem amb tot el que faci falta. A part de la nostra organització, també contem amb l'ajuda més que necessària dels nostres patrocinadors habituals Sport HG, Climbat Girona, Enric Joier, Rètols Planas, així com els suports ja més que habituals dels negocis locals als que sempre anem a buscar els avituallaments i premis per les curses. Sense ells l'Aventura X-Perience no hagués aguantat ni el primer any.


- A qui va dirgit i què ens hi podem trobar? quin nivell es requereix? material? 

El nostre lema que defensem a totes les curses és "Marquem la diferència eliminant les diferències", les nostres curses van dirigides a tothom, des del que surt a entrenar cada dia i a competir cada cap de setmana fins al que no havia sentit a parlar mai d'un raid d'aventura i la setmana abans li arriba alguna informació d'un dels nostres. Per aquest motiu tenim 3 categories, iniciació, elit i aventura, perque tothom hi trobi el seu lloc. El material que demanem, és l'habitual a tots els raids, i sempre mirem que a la categoria aventura no es necessiti res més que les bambes per córrer, la bicicleta i el casc, si hi ha alguna prova on demanem alguna cosa més sempre la posem nosaltres, creiem que d'aquesta manera eliminem la barrera del "no tinc no sé que". Els coneixaments necessaris varien depenent de la categoria, a elit la gent de l'organització hi som per veure'ls passar i saludar-los, ells han de saber fer el que tenen per davant amb completa autonomia. A la categoria aventura, hi som per assessorar-los en cas de dubte, si no pregunten, també els veiem passar i els saludem. I a la categoria iniciació, hi som per estar-los a sobre i ensenyar-los com es fan les coses, són els nostres preferits, ja que ens agrada veure la cara il·lusionada amb que la gent s'enfronta al seu primer ràpel, al seu primer barranc o és la primera vegada que tiren amb arc, és fantàstic.


- Novetats respecte l'edició anterior? calendari?

No hi ha novetats importants respecte a l'edició 2013, almenys visibles. Després del primer any ens vam asseure tots al voltant de la mateixa taula de bar i vam analitzar els nostres pros i contres, ja que ningú és perfecte, per aquest any vinent, intentarem millorar-los. Mantenim categories, mantenim preus en temps de crisi i mantenim les ganes d'organitzar-lo un any més. La principal novetat potser és aquesta estrena amb el raid de Caldes que tindrà una etapa nocturna amb nit de bivouac, creiem que pot ser un alicient per donar aquest "ambient raider" d'haver de passar una nit amb el que tens dins la motxilla. La resta, mantenim els raids al Montseny, Calella i Vall del Llèmena, i tenim com a novetat el raid de Les Gavarres.

El calendari que ja està penjat al blog aventuraxp.blogspot.com el formen:

14-15/03: Aventura X-Perience - Caldes de Malavella
26/04: Aventura X-Perience - Montseny
06/09: Aventura X-Perience - Gavarres
18/10: Aventura X-Perience - Calella
08/11: Aventura X-Perience - Vall del Llèmena

Pot haver-hi algun canvi de dates entre les curses, diríem que els llocs estan per confirmar.


- Quines recomanacions doneu per aquells que si vulguin iniciar?

Sobretot que no tinguin por, moltes vegades no venen perque els fa respecte fer coses que no han fet mai. Dir-los que no faran res que no hagin fet per ells mateixos i que en les proves on no vegin les coses clares tindran a gent amb coneixement que els ajudaran molt. Segur que s'ho passaran d'allò més bé, l'exemple està en els que hem aconseguit convéncer perque s'estrenéssin, tots han repetit, els raids enganxen!!

+ info: aventuraxp.blogspot.com


Autor
Adrià Vall
Sección raids, editor y director
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported