Grifone guanya el Campionat de Catalunya de Raids d'Aventura

Crónica | 07/10/2013

Durant els dies 4, 5 i 6 d'octubre s'ha disputat a la Vall de Boí el 4t Raid del Segre, 3a prova de la Copa Catalana i Campionat de Catalunya de la FEEC.

Un total de 26 equips de Navarra, Bascos, Madrid i catalans (dels quals 21 van finalitzar el raid) repartits en 3 categories (iniciació, aventura i èlit) van disputar el Raid del Segre.

Per les categories aventura i èlit el raid començava divendres 4 a les 22h amb una etapa pròleg d'orientació a peu pel Pont de Suert que serviria per determinar l'ordre de sortida del dia següent.Dissabte 5 a partir de les 8h s'inicien les sortides esglaonades cada minut per iniciar el raid amb una secció de btt de 26Km i +1200m amb un recorregut espectacular per tornar al Pont de Suert.  L'equip La Cameta Coixa va arribar primer al canvi de secció seguit a pocs minuts dels equips Grifone i raidaventura.org 

Un treking d'aproximació fins a la via ferrada +200m on l'equip Trangoworld es va posar en 3ª posició seguit de raidaventura.org i Haglofs Raid Team.Canvi de secció i un treking molt ràpid de 4Km i +300m portava els equips fins al caiac de 12Km on Grifone arribava en 1ª posició seguits de La Cameta Coixa i Grae Cerdanyola, i a pocs minuts Trangoworld i raidaventura.org que van arribar junts seguits de Haglofs i Aventura X-Perience-Sport HG, tots a pocs minuts de diferència.La seccció 5, un treking de 8Km amb +700m et portava a l'aproximació del barranc de 2,5Km amb una previsió de 2h pel millor temps i d'on Grifone va sortir en 1ª posició seguits de Grae Cerdanyola.

Ja gairebé de nit començava la 7ª i última secció de l'etapa 1, 33Km de btt amb +1250m que et portava fins a les assistències per carregar tot el material necessari obligatori (tenda, sac, fogonet...) per començar l'etapa 2, el treking nocturn de 8Km i +400m que et portava fins a la zona d'acampada on els primers equips arribaven sobre les 24h i els darrers passades les 03h. 

El diumenge 6 a les 05h començava l'etapa 3 amb un treking nocturn de 7,5Km i +350m fins a les assistències on Haglofs va arribar primer seguits a pocs minuts del Grifone.  Encara de nit s'iniciava la darrera etapa del raid, btt+treking+btt d'alta muntanya amb 24Km i +1.700m.  Durant la btt Grifone va atrapar Haglofs i van inicar el treking junts, tot i que van fer diferents eleccions de ruta i Grifone va ser més ràpid en el descens.

Abans de creuar la meta prova d'slack line i tallar troncs.

130Km, +6500m i entre 20 i 26h de raid amb un entorn natural espectacular, excel·lents recorreguts i boníssima paella van concloure el 4t Raid del Segre, Campionat de Catalunya.

Enhorabona a l'organització i a tots les equips per l'esforç, dedicació i bon ambient.

Finalment la classificació del Raid del Segre categoria èlit:
1r Grifone
2n Haglofs Raid Team
3r Trangoworld

i del Campionat de Catalunya
1r Grifone
2n Trangoworld
3r Aventura X-Perience-Sport HG

En categoria Aventura:
1r Illa de Rodes Team
2n Desafíos Liga Centro
3r Aventura Xperience Calella

+ info: http://raiddelsegre.blogspot.com.es/ 
+ fotos de Mercè Miranda: https://picasaweb.google.com/115633474619864340263/RAIDDELSEGRE20131
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported