Entrevista a Carles Domingo director de l'AXP Caldes de Malavella

Entrevista | 16/03/2015

Carles Domingo, director de l'AXP Caldes de Malavella, raid que inaugurarà el Ranking Raider Catalunya i la Copa Catalana FEEC, ens explica els detalls sobre el nou reglament que s'aplicarà i que obligarà a tots els equips a esforçar-se al màxim en l'estratègia ja que podrà ser un factor determinant.

- L'Aventura X-Perience Caldes de Malavella ja porta varies edicions, però enguany a més forma part dela Copa Catalana FEEC i inaugura el calendari. Explica'ns una mica l'origen, història i evolució del raid.


Efectivament aquesta serà ja la tercera edició de la cursa al meu poble, a Caldes de Malavella, poc a poc ja ens hem fet un forat a l'agenda local i ja tenim la data mig reservada per nosaltres al calendari del mes de març. Personalment és una cursa que preparo sempre amb molta cura i il·lusió, és el meu terreny, el territori que m'ha vist créixer com a esportista i per on entreno. Els caldencs, gràcies a la cursa, ja saben qué és un raid d'aventura i amb el suport de l'Ajuntament, el comerç local i els nostres patrocinadors com Sport HG o Climbat, que sempre aposten per un "si" a tot el que els plantejo, cada any em quedo amb ganes de més. El fet que aquest any sigui la cursa inaugural del calendari de la FEEC és bàsicament per amor als raids d'aventura, crec que els últims anys a Catalunya els raids no han estat ben tractats a nivell institucional i si nosaltres, els organitzadors ens dediquem a anar cada un per el seu costat no arribarem enlloc. Podríem dir que és una aposta de futur, per tenir un únic calendari de raids i una única Copa Catalana de l'especialitat, junts i amb més força es podrien aconseguir molts més objectius.


- Una de les principals novetats és un reglament totalment diferents al d'edicions anteriors i del que no estem acostumats a Catalunya.  Explica'ns quins són els principals canvis i quins són els motius i objectius que busques amb aquests canvis.


M'agrada provar coses noves, i per suposat que la resta de gent també les provi, cal reinventar-se. El primer any van ser els bucles estrella en ordre lliure, l'any passat el pròleg nocturn amb nit de bivouac, i aquest any el nou reglament. El gran canvi en el reglament d'aquest any és que a la línia de sortida no hi haurà la clàssica separació de categories elit, aventura i iniciació, sinó que tots els equips sortiran a la vegada i seran els talls horaris de la cursa qui anirà decidint quins equips estan al circuit llarg i quins al curt. Els equips que aconsegueixin passar els talls horaris fent totes les balisses seran els que estaran al circuit llarg i per tant al capdavant de la cursa, qui es salti almenys una balissa ja estarà en el curt, llavors entrarà en joc l'estratègia de cada un, ja que les balisses no valdran punts sinó penalitzacions de temps, i per els equips més penalitzats en els talls tots els mapes tindran marcada una ruta ràpida i fàcil per anar directament de l'inici al final de la secció. El nou reglament és bàsicament una adaptació de la metodologia de cursa que es fa servir a molts dels raids de les ARWS europeus, amb això busco tres objectius, el primer és que els equips forts tinguin l'oportunitat de córrer amb aquest reglament per poder preparar curses de les World Series i estar-hi acostumats, el segon és que al haver-hi categoria única a la sortida els equips que tradicionalment corrien en categoria aventura s'animin a lluitar contra equips d'elit, i el tercer objectiu, enfocat als equips del circuit curt és igualar-los, fer que l'estratègia sigui molt important en cursa i que no segueixi guanyant el que marqui més balisses.


- Quines recomanacions i quins aspectes han de tenir en compte els raiders, sobretot pel que fa al nou reglament.


El reglament té infinits detalls que els equips hauran de tenir en compte si volen fer un bon resultat a la cursa, el més bàsic que estic donant a tothom qui em pregunta és que sobretot llegeixin bé el reglament i marquin una estratègia de sortida tenint en compte les hores de tall i les seccions que cal completar abans de cada tall i que considerin si poden superar o no la porta horària. Per els equips de circuit llarg està claríssim que cal córrer per marcar totes les balisses, però els del curt han de tenir en compte que les penalitzacions de cada balissa estan molt ben calculades, vol dir que sempre valdrà la pena anar-hi, llavors caldrà veure quines balisses es visiten i quines no per guanyar. A part, aquesta modalitat de reglament fa que els equips s'estiguin reagrupant constantment, així doncs l'últim consell que donaria és que cada equip es plantegi i segueixi la seva estratègia de cursa, ja que mai sabran si un equip està per davant o per darrera seu!


+info: http://aventuraxp.blogspot.com.es/p/aventura-xperience-caldes-de-malavella.html

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported