Espectacular 3r Raid d'Aventura CEM El Papiol

Crónica | 30/10/2013

Més de 150 raiders van participar al 3r Raid d’Aventura CEM El Papiol, 2a prova puntuable per la Lliga Camp Base Raid Series. http://campbaseraidseries.blogspot.com.es/

La categoria Open, amb equips de 2 a 5 participants era ideal per iniciar-se en els raids d’aventura.  A les 9h curs d’introducció a l’orientació amb assistència massiva per escoltar els consells del Xavi Rodríguez.  A les 9:30h brifing i a les 10h es donava el tret de sortida amb prova sorpresa.  Tot seguit la prova més dura, un treking amb coordenades pujant al Puigmadrona intercalant proves de punteria i orientació per rumbs que acabava a la zona de les Escletxes.

A les Escletxes, on hi havia el primer avituallament, els equips realitzaven prova de patins, tirolina, ràpel, espeleo i finalment el circuit laberíntic de les escletxes.

Tot seguit prova de circuit aquàtic, slackline, btt, tir amb arc, golf i punteria per acabar amb l’orientació urbana i el tancament de meta a les 14h.

Skyrollers va acabar en primera posició, seguit de Badamonis, gonnafit.com i a tot raid, tots 3  amb 98 punts i el temps va ser determinant.

La categoria aventura tenia un recorregut més exigent, tot score, i dissenyat perquè realitzar tot el raid fos possible però difícil, a l’abast només dels primers equips.  Així que la gran majoria d’equips haurien de decidir estratègicament quines seccions volien prioritzar i gestionar adequadament el seu temps per aconseguir el màxim dels 100 punts del raid abans del tancament de meta.

A les 9h prova sorpresa i primera secció de btt amb 13,5Km i +290m, que per alguns equips ja es va allargar uns quants Km més.  Després de passar per la zona del salt d’aigua, pujada fins a Santa Creu d’Olorda i baixada fins l’Ermita de la Salut on el GEPS de Sant Feliu havia preparat un rogaining de 6Km i +250m, amb slackline i prova de memòria.

La secció 3, BTT-O de 15,5Km i +570m va servir per marcar les diferències entre diferents equips atesa la duresa de la pujada i els corriol espectaculars i més tècnics de baixada que portaven els equips al pavelló, punt d’inici del raid. Avituallament, agafar el material necessari i cap a les Escletxes on els 2 primers equips, Illa de Rodes Raid Team i raidaventura.org internacional van arribar junts, van realitzar totes les proves del sector, cada equip en l’orde que va decidir: patins, ràpel, tirolina, espeleo i el circuit de les escletxes. 

La 5ª i darrera secció era un treking de 7Km i +250m pujant i voltejant el Puigmadrona amb proves de punteria i orientació per rumbs per acabar al pavelló amb tir amb arc ja amb el temps neutralitzat. 

Finalment, en categoria aventura es va imposar l’equip Illa de Rodes Raid Team que va realitzar tot el recorregut complet.  En segona posició l’equip raidaventura.org internacional que per no realitzar el canvi horari va arribar a meta 1h abans del tancament deixant-se així 15 punts. En tercera posició l’equip Raid Team, que després d’una bona temporada sense disputar raids tornava a posar-se les botes.

Per acabar la jornada, sessió de fisio, pica-pica, lliurament de premis i generós sorteig de material.

Els premis de les proves patrocinades van ser els següents:

Premi Annapurna (http://www.annapurnabcn.com/ca) al millor equip de l’orientació urbana (categoria Open): Gonnafit.com


Premi www.gonnafit.com al millor equip en el sector de la Salut: Skyrollers


Premi www.gonnafit.com al millor equip en el rogaining (categoria Aventura): raidaventura.org  

3r Raid d'Aventura CEM El Papiol from info@raidaventura.org on Vimeo.fotos de Christian Schindler (flash and food): http://www.flickr.com/photos/flashandfood/sets/72157637102762503/

+ info (classificacions i fotos): www.cempapiol.cat i 
https://www.facebook.com/cempapiol/photos_stream 

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported