Raid Blanc a la Vall de Núria

Previa | 19/12/2013

Aconsegueix 1 inscripció d'equip gratuïta, entra al facebook de raidaventura.org i participa al sorteig.
https://www.facebook.com/raidaventuraorg

El RAID BLANC és un raid hivernal amb proves multidisciplinars de 2 dies a la Vall de Núria.
Et proposem un gran REPTE...Realitzar un fantàstic traçat blanc que et portarà pels més bonics i espectaculars racons de Vall de Núria. Agafa el frontal i vine a córrer per la muntanya!

El 25 i 26 de gener del 2014 viu l’èpica blanca dels Raids.

No et perdis 2 dies d’aventura... !El RAID BLANC és una prova MULTI-DISCIPLINAR de 2 dies apta per a tots tipus de Raiders, tant els que s’inicien en aquest modalitat i com també pels més experts. El nivell requerit és a l'abast de tothom amb una condició física i entrenament mínim.

Descobreix un entorn incomparable on les aigües del riu Núria poden escolar-se només per unes estretes i profundes gorges excavades enmig d'aquesta roca dura, fins trobar-se amb la vall del Freser, riu que a Ripoll s'uneix al Ter.

L’aventura blanca ens espera; benvinguts al Raid Blanc!

Divendres 24 - Presentació i xerrada tècnica - 20:00h.
Dissabte 25 - Sortida Primera etapa - 09:00h.
Dissabte 25 - Sortida Segona etapa - 18:00h.
Diumenge 26 - Sortida Tercera etapa - 09:00h.
Diumenge 26 - Entrega de premis i tancament - 15.00h.

  • Multidisciplinari: al llarg de la prova se succeeixin diverses disciplines relacionades amb el mitjà natural, vistes des de la filosofia de l'aventura, grans sensacions i dificultats tècniques baixes.
  • Participació individual o per equips:la participació és per equips (2 o 3 raiders) o individual, estant obligats els components dels equips, per qüestions de seguretat, a competir junts en tot moment.
  • De resistència: és una raid de llarga durada (2 dies) a fi de posar a prova tant la capacitat de resistència física com a psicològica dels participants.
  • De navegació:el recorregut transcorre per escenaris naturals a l’entorn de la VALL DE NÚRIA i no està senyalitzat, la qual cosa suposa la necessitat d'obtenir la informació de l'itinerari a través del mapa.
  • De supervivència:els equips seran autosuficients durant el recorregut de manera que l'estratègia logística tindrà gran rellevància, podent arribar a estar diverses hores sense rebre ajuda externa, avançant de dia i de nit o lluitant contra els elements.
  • Recorregut d'orientació:el recorregut serà desconegut i s'estructura sobre la base d'una successió de controls de pas, obligats i voluntaris, sent l'elecció de l'itinerari entre ells lliure.
  • Ús de mapes:la principal font d'informació sobre el recorregut seran els mapes, la qual cosa exigeix la posada en acció d'habilitats d'orientació per al seu màxim aprofitament.
  • Dificultats naturals:la pròpia orografia, la vegetació i els obstacles naturals seran els que marquin els veritables atractius i dificultats de la prova. S'aprofitaran en el seu estat natural per plantejar sobre ells les diferents disciplines, seccions i proves especials, sempre de forma respectuosa i compatible.
  • Contra el rellotge:els resultats de les seccions i proves especials quedaran expressats en temps. L'equip que menys temps inverteixi a completar el recorregut correctament serà el guanyador.


Trobareu diferents tipus de trams: llargs i exigents, curts i intensos, amplis i ràpids, amb i sense eleccions de ruta, per forçar als competidors a utilitzar una àmplia gamma de tècniques i velocitats de carrera. L'existència de rutes alternatives forçarà als corredors a emprar el mapa per interpretar el terreny i treure conclusions. Les eleccions de les rutes permeten que els equips pensin de forma independent i se separin en el terreny, la qual cosa minimitza els possibles seguiments.

Sent el RAID!
Emoció, compromís, coratge i solidaritat.
Aventura, valor, esforç i superació.

Per a Raiders Aventurers/es
Etapes programades en 2 dies. 
Inscripció limitada a 150 raiders que competiran en igual de condicions duran 2 dies.

Multi-aventura
Proves d’orientació a peu i en raquetes de neu.
Proves diürnes i nocturnes.
Proves específiques de pulka, patinatge (*), ice-rafting(*), tir amb arc, construccions de neu, geocaching, ràpels i tirolines.
Nivell tècnic i físic a l'abast de tots els esportistes.

(*) segons condicions.+info: http://www.raidblanc.cat/
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported