Volcano Fat Bike el repte de Gerard Anton

Notícia | 03/06/2015 por Adrià Vall


- Què és la Volcano Fat Bike?

#volcanofatbike és una expedició que preten unir 4 dels volcans més actius d'Islandia sobre una Fatbike. Podria haber optat per fer la volta a l'illa o creuar-la de nord a sud però les meves ganes d'aventura em demanen més que una simple volta en bici. Així que vaig estar mirant possibilitats i al final em vaig decidir per anar a pujar volcans i travessar glaciars. I perque no amb una Fatbike? 

No tinc molt clar el terreny que em trobaré nomes conec un 20% del recorregut però se que tot es pot fer almenys caminant ja que diferents expedicións ja sigui d'alpinisme o esquis amb pulka han fet i recorregut els volcans i els glaciars on vaig. Només he comprat un billet d'anada ja que no vull haber de deixar-ho per no tenir suficient temps. Així que sé que hi hauran passos complicats i sobretot arrossegant una bici tant pesada (15kg) pero porto cordes i material d'alpinisme per si l'he de despenjar o remontar. 

No vull mirar molt ja que m'agrada trobar-me les coses i anar buscant les solucions sobre la marxa. Si sabés 100% el que m'espera segurament no ho faría. 

El recorregut sobre mapa són uns 600km i uns 4000m+. 


- Qui és Gerard Anton? 

31 anys (Tarragona) estudiant d'odontologia.  Sóc un entusiasta dels raids d'aventura, de la muntanya, de la neu i del esport. Porto competint en esports de muntanya desde l'any 2002 i això m'ha donat un cert bagatge de coneixements que puc aplicar en el camp dels viatges d'aventura. Els últims anys he estat amb l'equip Catraid Trangoworld. Els últims 3 anys he estat viatjant, a part de competir, he estat fent trekkings per California, Nepal, Svalvard... Però aquest any no he pogut competir ja que desde l'octubre de 2014 arrossego una fascitis plantar que no em deixa entrenar ni competir. Això ha fet que les meves energies i la meva motivació s'hagi tingut que focalitzar en aquest cas inventant-me un repte. 


- Quines són les principals dificultats que et trobaràs?

- El temps: a Islandia canvia el temps cada 5` pero majoritariament fa fred, vent i plou cada dia. El fred sera més accentuat sobretot a la gran massa glaciar del Vatnajokull. 

- El terreny: calculo que un 40% serà no ciclable així que em tocarà portejar la bici sobre el gel del glaciar i en alguns passos complicats. 

- Una peça clau de la meva seguretat és un dispositiu satelital (inreach SE ) on es pot seguir en viu l'expedició gracies a la localització per satelit a la meva web www.gerardanton.es i el boto SOS que en cas d'accident o algun incident greu apreto aquest botó i em venen a buscar passi el que passi.


- Com t'estàs preparant per aquest repte?

Cada dia entreno m'encanta correr i anar amb bici, estar amb contacte amb la natura. Se que no estic per competir com abans degut a la fascitis però això no treu que pugui treure cada dia 1h per fer algo de activitat. 

També miro videos i llegeixo llibres d'aventurers que han fet expedicions a diferents parts del món. Aixo fa que aprenguis bastant de problemes i solucions en que s'han enfrontat ells. Sobretot m'inspiren gent com Mike Horn, Ernest Shackelton... 


- Durant tot aquest procés t'has trobat amb alguna anècdota/curiositat?

Bé anècdotes és que sent ningú en el món dels viatges d'aventura he trobat bastant ràpid esponsrors ja que estic inmensament agraït a ells i sense ells això no seria possible ja que jo no treballo, estic estudiant, i seria massa car afrontar-ho jo tot sol. El fet de trobar sponsors significa que faig algo que no és habitual. Hi ha moltes persones que cada any pugen el Everest, hi ha molta gent que fa la volta al món amb bici, la marató de sables, la titan desert o el ironman de turno. Crec que avui en dia s'ha d'aportar algo diferent, o ets en Kilian o és molt difícil que algú es fixi en tu per ajudar-te. El meu objectiu és grabar un documental, on així tots els esponsors es veuran en ell. Amb l'objectiu de publica'l en festivals de cinema de muntanya i viatges, webs TV i tothom que estigui interessat. 

Els meus esponsors son:

Outdoor Research, (roba de 3a capa)

Suunto (gps)

Hoko (roba termica)

Mediaframe (Edició del reportatge)

Runners Tarragona (media i material)

Surly (Espaibici que em deixen la fatbike)

Adidas eyewear (ulleres de sol)

Padelgest internacional (inreach)
+ info: http://www.gerardton.com/


Autor
Adrià Vall
Sección raids, editor y director
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported