Entrevistem a Pol Font, director de la XIX edició del Raid Egan

Entrevista | 25/03/2018

La prova es celebrarà el 12 de maig als entorns del municipi de la Llacuna, l'Anoia, i puntuarà per la Copa Catalana FEEC i el Ranking Raider de Catalunya.- El Raid Egan celebra la seva 19ª edició, actualment és el raid amb més edicions del calendari català, quin és el secret per mantenir viu durant tants anys aquesta prova?

Una part del secret cau de ple sobre els diferents socis de l’Egan que s’han anat implicant amb l’organització del Raid any rere any, fins arribar a ser una activitat  molt esperada pels socis, amics del club i gent d’altres indrets que li ha cridat l’atenció.

L’altre part del secret han estat el tipus de proves que s’han fet. El Raid Egan sempre s’ha caracteritzat per tenir una tipologia de proves molt distretes “ en part força tècniques”.


- Quina evolució ha tingut el Raid Egan durant aquests 19 anys?

S’han fet diferents formats de cursa al llarg dels anys. Sempre amb la voluntat de passar per diferents municipis de la comarca.  Passar per tants indrets i conèixer racons poc freqüentats crida molt l’atenció als aventurers i aventureres. Antigament el Raid Egan també hi havia secció de btt, però es va decidir que el format de cursa passava a ser una única secció de treking amb multitud de proves especials. I així s’ha anat fent fins arribar a la 19ena edició que ho tornem a canviar, i tornem a posar la secció de btt.


- Què es trobaran els raiders en l'edició 2018 del Raid Egan? Hi ha diferències significatives respecte el plantejament de raid respecte d'altres edicions?

Es trobaran un Raid en un entorn perfecte per a la pràctica d’esports d’aventura. La Llacuna i els voltants és un territori preciós.

Si, evidentment la diferència més significativa és que la secció de btt passa a tenir un pes molt important dins el Raid, quan fins ara al raid Egan no hi havia btt.

L’altre diferència molt significativa és que fins ara el Raid Egan tenia moltíssimes proves especials que requerien d’una infraestructura de molts voluntaris i molt material (pont de mico, tirolina, ràpel , ràpel guiat, espeleo, escalada, ascens amb jumar, ascens amb electron, passamans, proves aquàtiques, etc), i això s’ha hagut de sacrificar una mica per fer un format de cursa més estàndard com la majoria de raids, però evidentment sense perdre l’essència del Raid Egan, per tant les proves especials seran canyeres.

A part d’això l’organització ha fet una evolució en el plantejament dels mapes de cursa.  En aquesta nova edició els mapes estan molt treballats i revisats perquè tothom pugui disfrutar d’una navegació al màxim d’actualitzada.


- Quins seran els aspectes claus del raid que han de tenir en compte els participants?

L’aspecte clau com sempre és la bona navegació. L’organització del Raid ha pensat els recorreguts perquè siguin molt fàcils d’entendre sobre el mapa. Això per la categoria Iniciació és perfecte ja que no tindran massa problemes per escollir camins i creiem que trobaran les balises amb certa facilitat.

L’altre factor clau seran les proves especials. Seran més aviat llargues, molt distretes i sorprenents. Per tant podria donar-se el cas que algun equip s’ho estigui passant tant bé que decideixi gaudir la prova a tope i sacrificar alguna balisa per falta de temps.  


- Algunes recomanacions pels raiders que es vulguin iniciar en aquest esport?

Qualsevol persona que se senti mínimament interessada per aquests tinglados ha de probar-ho, perquè enganxa i molt!

Personalment recomanaria a qui no ha fet mai res d’orientació a fer alguna sortida d’entrenament amb mapa i brúixola. Si pot ser amb algú que domini una mica el tema millor. També recomanaria 100% fer alguna cursa d’orientació a peu per agafar una mica el fil de l’orientació. En qualsevol cas, si algú s’inicia de 0 en aquest Raid, us farem un brifing previ on us aclarirem tots els dubtes que tingueu. Tindreu assegurada l’aventura i la diversió tota la jornada!


+info: article presentació

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported