Aventura Xperience Montseny, 2ª prova puntuable Copa Catalana FEEC

Previa | 04/04/2015

Raid Aventura X-Perience Montseny

Sempre hem pensat que a les nostres proves tothom hi ha de tenir cabuda, per això, a l’edició 2015 del Raid Aventura X-Perience Montseny es presentaran 3 circuits a disputar:

Circuit Èlit: Per equips de 2 components. Exigència física alta, exigència tècnica alta. 80-90km

Circuit Aventura: Per equips de 2 components. Exigència física moderada, exigència tècnica alta. 60-70Km

Circuit Iniciació: Per equips de 2 a 5 components. Exigència física baixa, exigència tècnica baixa i no cal tenir experiència prèvia. 30-35Km

En moltes ocasions, els raids d’aventura representen pels equips debutants un gran handicap a l’hora de poder presentar tot el material necessari per enfrontar-se a una competició d’aquest tipus. Seguint la nostra filosofia de “tothom hi serà benvingut”, com a tradició, als equips d’iniciació només se’ls requereix una bicicleta, un casc i unes bambes. Això no vol dir que únicament corrin i pedalegin, sinó que a la resta de seccions específiques és la organització qui ha vetllat i vetllarà de facilitar als debutants tot el material necessari, així com donar els consells elementals per la seva utilització.

Al Raid Aventura X-Perience MONTSENY 2015, les modalitats esportives a disputar seran:

Bicicleta de muntanya

Cursa a peu

Cursa d’orientació amb mapa específic d’orientació

Escalada

Tir amb arc


Trets principals d’un Raid d’aventura:

Multidisciplinària: al llarg de la prova es succeeixen diverses disciplines esportives relacionades amb el medi natural, vistes des de la filosofia de l’aventura: grans sensacions i petites dificultats tècniques.

Participació: Es realitza per equips, estant obligats els seus components, per qüestions de seguretat, a competir junts en tot moment.

De supervivència: els equips són autosuficients durant el recorregut. L’estratègia logística té gran rellevància.

Recorreguts d’orientació i navegació: el recorregut no està senyalitzat i és secret fins a la sortida, s’estructura d’acord amb una successió de controls de pas obligat o voluntari, entre la sortida i la meta, sent l’elecció de l’itinerari entre ells lliure.

La principal font d’informació sobre aquests recorreguts són els mapes, la qual cosa exigeix la posada en acció d’habilitats d’orientació per al seu màxim aprofitament.

Web del raid.
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported