Torna amb força el Raid Egan celebrant la seva 19ª edició

Previa | 24/02/2018

Us compartim el comunicat de l'organització del 19è Raid Egan, el raid amb més edicions que es celebra actualment a Catalunya.  

Com ja és habitual en els raids Egans, on predominen les proves de cordes, enguany, la espeleologia tindrà un pes important dins de totes les categories.

La prova es celebrarà el 12 de maig als entorns del municipi de la Llacuna, l'Anoia, i puntuarà per la Copa Catalana FEEC i el Ranking Raider de Catalunya.
Us presentem el 19è Raid Egan.

Tenim les expectatives de diversió molt altes!!!  

Va , parlem-ne una mica;  el Raid Egan fins a la seva última edició sempre ha mantingut l’esperit de mostrar als participants quins esports es practiquen a l’Egan i cada edició s’ha fet en un municipi diferent de la comarca de l’Anoia.

Aquest any, coincidint amb la 19a edició del Raid, hem volgut fer un pas important i obrir-nos una mica de camí entre els Raids dels calendaris més seguits de Catalunya.  

Des de l’organització estem molt il·lusionats preparant i repassant cada detall perquè res no falli.  Hem pensat en totes les categories per que cadascuna tingui la seva dosis de canya en la seva mesura. Us haig de dir que potser en algun moment hi haurà sobredosis...i és que tenim moltes ganes de sorprendre-us.

L’Egan és un club que destaca per l’espeleologia i el barranquisme, i això en aquest Raid ho notareu...

El Raid tindrà com a base les instal·lacions de la piscina de La Llacuna, on es farà la recepció d’equips, sortides, arribades, entrega de premis, sorteig de material i àpat de cloenda.


Parlem una mica de les categories.


Iniciació: hem preparat un recorregut amb btt molt assequible, pensat per gent que no s’entrena massa, per tant qualsevol persona que li agradi l’aventura encara que no practiqui la btt sovint, ho podrà fer.

Dins la secció de btt +espeleo  els raiders és trobaran dues coves. Son coves molt senzilles, on només cal portar calçat de corre, casc i frontal,  i a més l’organització  balizarà les coves per dintre amb cinta perquè ningú hagi de fer orientació amb poca llum.

La secció de treking també serà molt distreta i assequible. Haureu de passar per indrets d’un gran interès cultural i paisatgístic i us hem preparat la prova d’escalada amb diferents vies perquè pugueu escalar des d’una via molt fàcil, fins a algo realment complicat, podreu decidir.

Com a tots els raids no hi haurà cap prova obligatòria, i si algun equip decideix no passar per una balisa/prova simplement no sumarà els punts corresponents.


Aventura: comencem a posar més salsa al tema. La secció de btt+ epeleo serà d’uns 36 km i passareu per llocs meravellosos (avencs, algun cim del 100 cims de la FEEC, coves, monuments, ruïnes de gran interès, etc.).

Les dues coves que fareu seran les mateixes que Iniciació.

Des de l’organització hem volgut preparar un recorregut de btt d’aquells que faria qualsevol biker un diumenge, i tornaria a casa satisfet de la ruta...

La secció de treking serà el plat fort. En el recorregut de la btt ja veureu que l’espeleo ens agrada, però en el treking us ho acabarem de confirmar!

Us tenim preparada una prova d’espeleologia que serà gairebé una novetat en qualsevol Raid d’Aventura. Fareu una travessa integral. I que és això? Doncs entrar per un forat i sortir-ne per un altre.  Serà 100% espeleologia, una experiència fascinant, us encantarà.

També tindreu la secció d’escalada amb diferents vies perquè pugueu escalar des d’una via molt fàcil, fins a algo realment complicat, podreu decidir.

I el ràpel...que dir del ràpel...amb les ganes que tenim de sorprendre-us, ja us podeu imaginar que el ràpel serà de tot menys normal.


Elit: categoria pensada per gent que fa raids sovint i que estan ben entrenats.

La secció de btt + espeleo serà molt similar a la categoria Aventura, però us afegirem un cim extra. Ja us avancem que no té desperdici i les vistes s’ho valen.

En la secció de treking tindreu el repte de fer el mateix que Aventura però amb alguna balisa de més.

El reglament del Raid serà el genèric de la FEEC.

L’hora de tancament de meta serà les 16:00 per totes les categories, a partir llavors es perdrà 1 punt cada minut,  fins arribar a les 16:30 hores.

Al finalitzar el Raid hi haurà una merescuda paella, entrega de premis i sorteig de material dels nostres col·laboradors.
Inscripcions a partir de l’1 de Març, a la web del 19è Raid Egan.


En totes les categories l’assegurança haurà de ser la Federativa de la FEEC (D), o bé pagar el suplement d’assegurança de 5€ que trobareu a la pàgina d’inscripcions.Període de l’1 de Març al 15 d’Abril

Iniciació 20€

Aventura / Elit 30€


Període del 16 d’Abril al 7 de Maig

Iniciació 25€

Aventura / Elit 35€


+ino: https://eganraid.wixsite.com/misitio

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported