130 raiders desafien la Garrotxa Salvatge

Crónica | 02/12/2017

La "Garrotxa salvatge", immillorable sobrenom amb que s'havia batejat la 1ª edició del CATRaid Adventure Challenge.  130 raiders van poder descobrir el perquè, disfrutant i patint al mateix temps durant una jornada de pura aventura

50 equips (8 d'èlit, 24 d'aventura, 14 d'iniciació i 4 familiars) van atrevir-se a desafiar la Garrotxa salvatge, una prova multiesportiva en equip, on els participants amb l'ajuda del mapa havien de realitzar el recorregut proposat per l'organització enllaçant diferents modalitats esportives i proves especials.  Un repte apte per a tots els nivells i edats ja que l'existència de 4 categories permetia a tothom ubicar-se i participar en el nivell d'exigència que desitgés.

Per aquesta primera edició el raid tenia com a centre neuràlgic el municipi de Les Planes d'Hostoles i els seus entorns, uns paratges de somni i racons amagats que tots els participants van poder disfrutar.

Puntualment a les 9h tots els equips de les categories elit i aventura formaven sota l'arc de sortida, 3, 2, 1 JAAAAAAA; i esprint per agafar els mapes.Una primera secció d'orientació específica score de 6Km i +150m pel municipi de Les Planes d'Hostoles servia per distanciar una mica els equips, que tornaven a la transició central per fer un rapidíssim canvi de secció i agafar les bicicletes.

La secció 2 de 17km començava amb una dura pujada amb un desnivell de +600m sense treva fins a l'ermita de Sant Pere Sacosta moment a partir del qual el sender planejava uns km per després començar el descens per divertits corriols fins al municipi de Sant Feliu de Pallerols, passant per la cova de la mina.  L'equip Zona 7 entrenaments va ser el primer en arribar a la transició seguit de ben aprop per l'Aventura Xperience i nonstop.cat.

A la transició prova especial de punteria amb penalització d'O-memory.

La 3a secció, consistia en un bonic treking (13Km i +350m) fins a l'ermita de Sant Salvador des d'on es pot contemplar la frondosa Garrotxa, i de tornada pujada al castell de Les Planes des d'on s'observa la bella Vall d'Hostoles.  Visita a un parell de gorges i directes a la transició on esperava la prova especial d'slackline, amb penalització de tallar troncs.


Patins, patinets, skates...tot si valia per realitzar la secció 4 de 4,5Km i +140m per tornar a Sant Feliu de Pallerols, on els equips realitzaven l'última transició per agafar les bicis i completar els 23Km i +600m de corriols fins a la prova especial de paddle surf al gorg de Santa Margarida, i des d'allà esprint final fins a meta.

A les categories iniciació i familar els esperava un raid complert i divertit, amb btt, slackline, punteria, tallar troncs, paddle surf i rogaining. Amb inici a les 12h i tancament de meta a les 17h.  Cal destacar que gairebé la meitat del 50 equips participants van poder completar tot el recorregut proposat per l'organització tot i les duríssimes i adverses condicions meteorològiques.  Vam tenir l'honor de ser el municipi de Catalunya on més va ploure, va diluviar, va pedregar, i a causa del sobtat augment del nivell del riu i gorges, per seguretat es van haver d'anular algunes balises, impossibilitant així que més equips puguéssin completar el recorregut.

Des de l'organització volem felicitar a tots els raiders que vau decidir afrontar la Garrotxa Salvatge i les seves adversitats, ningú va dir que seria fàcil!!  

Podreu dir, jo vaig ser-hi, jo vaig aconseguir vençer la Garrotxa Salvatge!!

Consultar classificacions

Fotos i videos  
+info: http://raidaventura.wix.com/catraid

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported