Crònica del II Raid Ilercavó, Campionat de Catalunya

Crónica | 03/05/2015

Gairebé 100 raiders van participar al II Raid Ilercavó, organitzat per l'equip de Raids TwoNav Terres de l'Ebre, el Club Montsant Orientació i el CEM la Cameta Coixa, que era puntuable per la Copa Catalana FCOC i pel Ranking Raider Catalunya, i que ha més era Campionat de Catalunya FCOC.

La vila d'Ascó va ser l'escolllida en aquesta ocasió com a punt de sortida i arribada de les 4 categories del raid: familiar, iniciació, aventura i èlit.  La Ribera de l'Ebre i el seu entorn van ser els protagonistes durant tot el recorregut que va passar per diferents indrets amb interès històric i cultural de la zona.

A les 7h del matí acreditacions i lliurament de documentació, amb degustació de coca de la terra i sucs gentilesa de l'organització.  A les 8h lliurament de les bicis a l'organització que les hauria de transportar a T3, i a les 8:30h brifing.

Puntualment a les 9h, i sota un Sol ja intens que volia protagonisme, es va donar el tret de sortida amb una orientació urbana per Ascó i el seu centre històric.  Calia pensar bé l'ordre de les balises (score) ja que la secció finalitzava al moll i a més calia creuar la via del tren pels passos habilitats.  Al moll prova especial de tir de bitlles catalanes i s'iniciaven els 10Km de caiac riu avall que l'equip Illa de Rodes Raid Team va començar en 1ª posisció a pocs minuts de raidaventura.org i Aventure Xperience.


En arribar a Móra d'Ebre s'iniciava un treking linial d'11km +700m amb espectaculars vistes i on el Sol i la humitat ja començaven a apretar de valent. Al tram final del treking raidaventura.org va atrapar Illa de Rodes Raid Team i els equips van entrar junts a la transició, de la qual raidaventura.org va sortir uns minuts abans per afrontar la curta i exigent secció de btt de 9Km i +430m que portaria als equips a la T5, des d'on s'iniciava un treking circular de 6Km i +420m sota un intenssisim Sol i amb una divertida, estreta i fresca cova per a travessar.  Al final del treking Illa de Rodes Raid Team va tornar a col·locar-se en primera posició.  El desgast a tots els raiders era palès, i un raid amb seccions a priori assequibles s'estava tornant més dur del previst.  Ja només quedava afrontar l'última secció del raid, una btt amb 25Km i +720m que tornaria als raiders al municipi d'Ascó.  Durant aquesta última secció raidaventura.org va avançar Illa de Rodes Raid Team, que entrarien finalment en 1ª i 2ª posició respectivament a tan sols 6 minuts de diferència, completant el podi l'equip Aventura Xperience.

 

En categoria Aventura:   1r Heavies   2n ZipZap   3r Maresme ExtremEn categoria Popular:   1r Garrapateros   2n P'alante, no?   3r TMSEn categoria Familiar:   1r Tetos Team   2n The Fairies   3r Aliguetes de Montsant


 

Felicitar a una organització implicada 100% que va cuidar tots els detalls i va saber treure el màxim profit de la zona, i a tots els raiders que van atrevir-se a desafiar Ilercavònia.  

El proper diumenge 10 de maig, Raid Popular el Catllar, puntuable pel Ranking Raider Catalunya i Copa Catalana FCOC.comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported