Seguiment en directe del Raidaran (1)

Notícia | 04/07/2014

Arrenca el Raidaran amb un espectacular pròleg pels carrers de Vielha 

13 equips en categoria elit i 8 en la d’aventura lluiten fins diumenge sense descans per a convertir-se en els primers guanyadors de la prova 

Un espectacular pròleg pels carrers de Vielha i el seu entorn natural més immediat, consistent en un duatló de muntanya, va donar el tret de sortida dijous el vespre a la primera edició del Raidaran, Campionat de Catalunya oficial de raids d’aventura i prova component del calendari de les sèries europees d’aquest esport. En total, els participants en la categoria elit van recórrer 4 km a peu i 6 en bicicleta per parelles, de manera que cada equip, de quatre membres cadascun, va completar el recorregut dues vegades. Els equips de la categoria d’aventura, en canvi, només van fer un cop el circuit, amb els seus tres components tots junts. Tot plegat ho van fer mentre queia la nit a la capital de la Val d’Aran, cosa que segons Marc Coll, de l’equip Emergency Adventure, convertia el repte en molt interessant: “Les condicions a mesura que s’anava fent fosc anaven canviant”. Els participants van poder esquivar la pluja durant aquests primers quilòmetres, però alguns dels trams més tècnics en BTT van tenir més dificultat de la prevista a causa del fang. 


Tots els equips menys el Where is the limit, que no va participar en el pròleg, van sumar els cinc punts que estaven en joc. Això vol dir que el conjunt impulsat per Josef Ajram va iniciar el Raidaran pròpiament dit, divendres al matí, en l’últim lloc de la classificació. La victòria per temps va ser per al Camelbak-Silva d’Aurelio-Antonio Olivar, Ángel García, Mònica Aguilera i Luís Marín, que va registrar una marca de 2h24:51. Segon va ser el Team X-Bionic francès (2h25:01), seguit del Diedre d’Albert Roca, Uxue Fraile, Arnau Roca i Albert Vilana (2h28.17). De tota manera, Mònica Aguilera destacava que aquesta victòria parcial tenia una importància relativa: “Quedar primers o no era una mica igual perquè el més seriós comença demà. Era un tràmit on el millor era no fer-se mal. Sí, però, que era una bona referència”. Els raiders, malgrat que després del pròleg disposaven de l’última nit per descansar mínimament fins diumenge, encara van haver d’aprofitar les poques hores lliures per a marcar els mapes i preparar el material. Pel que fa la classificació de la competició d’aventura, primer va ser el Twonav Terres de l’Ebre (1:26.59), segon el Raidaventura.org (1:27.15) i tercer el Sportful Illa de Rodes Raid Team (1:27.55). 


El pròleg tot just era el preludi de la cursa de debò. 13 equips en la categoria elit i 8 en la categoria d’aventura estan lluitant fins diumenge per a convertir-se en els primers guanyadors de la història de la competició. Per a aconseguir-ho han de desafiar 113 km a peu, 166 en bicicleta, 27 en patins, 1 de natació i 8 de ràfting, amb el condicionant que les aptituds físiques no són suficients. També compten, i molt, el treball en equip, l’estratègia a l’hora de gestionar els esforços durant gairebé tres dies seguits i, per descomptat, l’orientació. La primera prova que els raiders van haver d’assumir va ser la d’anar patinant des de Vielha fins a Salardú, per a la qual cosa es va tallar la carretera, de marcada tendència ascendent. Més tard ja van començar la primera marxa a peu, que va coincidir amb l’aparició d’una intensa pluja. També, a causa de la meteorologia, els raiders van haver de creuar alguns trams amb neu. BTT, ràfting, via ferrada i parc d’aventures, entre altres proves, van completar el programa del primer dia. 


La participació internacional en el Raidaran 2014 la completen quatre equips: el Team X-Bionic i el Bim Bim Team Raid francesos, el Team Mountain Hardwear britànic i el Karsu finlandès. Els equips catalans i espanyols que lluiten pel triomf en la categoria elit són l’Ostres Raid Team, l’Aventura Xperience-Sport HG, el Where is the limit, el Raidermaria Elx-Yaincoa Sports, el Gallaecia Trackther Ace gallec, el Verd-mania-Tusendero.es, el Vall Fosca, el Camelbak-Silva i el Diedre d’Albert Roca, Uxue Fraile, Arnau Roca i Albert Vilana. Pel què fa a la categoria d’aventura, els competidors són l’Això Raid Xteam, l’Emergency Adventure, l’Equip de Raids Twonav Terres de l’Ebre, l’Imperdible, el Pontevedraraid Aroman, el Raidaventura.org, l’Sportful Illa de Rodes Raid Team i el Matxacuca Adventure Team. 

Es pot seguir l’estat de la cursa en qualsevol moment a través del web tracktherace.com 


fuente: organización
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported