Marc Cerdan apassionat de l'enduro d'aventura

Experiencias personales | 11/02/2015 por Xavi Rodríguez

Aquest cop us presentem a un autèntic aventurer un apassionat de la bicicleta, les muntanyes i el disseny.


Un endurero dels autèntics. Puja muntanyes amb la bicicleta a l’esquena sense mirar quant temps tarda, amb l’única intenció de fer una baixada diferent.

El vam conèixer al cim del Bastiments amb unes raquetes alspeus i una bici lligada a l’esquena. Nosaltres amb moltíssima sort ens aguantavem drets amb els esquís de muntanya, ja que la neu era duríssima, però ell amb una rialla ens va dir que baixar baixaria. Doncs aquí usdeixem el vídeo de la seva baixada.

Nosaltres no el vam veure però estavem segurs que ho aconseguiria.

Després hem anat buscant informació d’ell i aquí teniu l’història d’un autentic aventurer de la btt.

El recull de vídeos val la pena!!!

Em dic Marc Cerdan, sóc un apassionat de la bicicleta, les muntanyes i el disseny.
 Em dedico al disseny de components i accessoris per a la modalitat d’enduro mountainbike. I ja fa 10 anys que barrejo aquesta passió i professió tant com puc.

Vaig començar en el món de l’enduro l’any 2004, quan encara no existia la modalitat tal i com la coneixem avui en dia, organitzant les curses Allride Series i important a Europa marques d’EEUU i Canadà que començaven a introduir productes adequats per a la pràctica d’aquesta nova modalitat.

La manca de components i accessoris específics, em va dur a crear la marca Blacx i durant 7 anys vaig estar dissenyant, fabricant i comercialitzant els meus propis components per a la pràctica de l’enduro.

Desprès d’aquesta etapa d’aventures empresarials, vaig decidir dedicar­-me exclusívament al disseny i a assessorar a empreses que requerissin d’un expert en enduro per a desenvolupar nous projectes.

Actualment tinc la sort de treballar per RitcheyLogic, una de les empreses més autèntiques i representatives de l’historia del mountainbike, amb la qual m’hi sento molt còmode ja que compartim una visió molt semblant del disseny i de la bicicleta de muntanya, on prima la simplicitat i la funció per damunt de tot.

En els últims anys la meva manera d’entendre la bicicleta de muntanya ha anat pujant a cotes més altes, en busca cims, senders més inòspits i aventures més èpiques.
Jo ho anomeno enduro alpí o d’aventura i hoveigcom una evolució natural de l’endurocap a una vessantmenys competitiva, que busca recuperar l’essència i l’esperit d’aventura dels inicis del mountainbike, més autentic i senzill. No és una modalitat amb molts d’adeptes, ja que l’alta muntanya requereix d’una experiència prèvia, però ja hi ha ciclistes arreu del món que n’estan fent una forma de vida; com l’ex­freerider Matt Hunter, l’artista plàstic Tito Tomasi, Dan Milner amb les seves presentacions còmiques o els amics de Montanus, TrailHunters, VertRiders,...

Amb això al cap, vaig veure que aquesta modalitat més alpina de l’enduro era un entorn de proves ideal pel material, complementant­-se perfectament amb la meva professió de dissenyador, i el 2013 vaig crear el projecte Enduro Solo Mission, que empermet viatjar, testar material en terrenys més exigents, meteorologia més adverses i llargues etapes, durant dies o setmanes, i alhora em serveix d’inspiració per a desenvolupar nous projectes.

VIDEOS:


BASTIMENTS PEAK: http://vimeo.com/115478816 

TRANSPYRENEES HARDSTYLE:
EP1: http://vimeo.com/78571244

EP2: http://vimeo.com/80157861

EP3: http://vimeo.com/81508694

EP4:

FOTOS 1

FOTOS 2


Autor
Xavi Rodríguez
Sección de material de montaña




comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported