Bhim B i Anna Comet guanyen la 5ª edició de la Everest Trail Race

Crónica | 18/11/2015

Després de sis etapes per la regió del Solokhumbu del Nepal, la EVEREST TRAIL RACE ha finalitzat la seva 5a edició amb la sisena i última etapa entre Tyangboche i Lukla, amb una distància de 29,5 km. i un recorregut de nou exigent per als participants, que porten a hores d'ara a les cames, un desnivell acumulat de gairebé 30.000 m.

L'etapa ha començat a 3.860 m amb un descens fins a 3.300 m. abans de pujar novament fins Khumjung 3800 m. i baixar durant 6 km. fins Namche Bazaar -la "metropoli" de la regió- per després córrer cap amunt 3,5 km. fins a la meta a Lukla, per un bell i transitat camí, amb molts trams tècnics pels canvis de terreny, però amb magnífiques vistes.

L'entrada a la meta dels 28 corredors que han finalitzat la cursa ha estat un moment molt especial en què les emocions s'han alliberat després de 6 dies esgotadors pels senders més increïbles. Llàgrimes d'alegria, alleujament i emoció entre els participants, els seus acompanyants i l'organització de la cursa.

Un cop més, el nepalès Bhim B Gurung (ADEAVENTURA - ANNAPURNA TREKS) ha demostrat ser el que està més en forma i ha guanyat la sisena etapa. Pel que fa a la segona i tercera posició s'han repetit novament els mateixos llocs que en les anteriors etapes, Roger Viñas (THE ELEMENTS COCONUT WATER) i Joan Soler (TANDEM BY LEKESPORT). En la classificació general final, les posicions han estat les mateixes. Guanyador de la 5a edició de la Everest Trail Race Bhim B. Gurung amb 20 h 24 minuts, segon classificat Roger Viñas amb 22 h 54 minuts i en tercer lloc Joan Soler 24 h 31 minuts.

En categoria femenina, novament victòria de la catalana Anna Comet (DYNAFIT - FESNEU) que ha vençut en les sis etapes i ha acabat amb un meritori quart lloc en la classificació general, després del català Joan Soler. El podi femení de la 5a edició de la Everest Trail Race queda com a primera classificada Anna Comet (DYNAFIT - FESNEU), amb 25 h 44 minuts, segona classificada la britànica Joanna Rhoda Meek (SQUIRREL-SCOTT RUNNING) amb un temps de 27 h 20 minuts, i en tercera posició l'alemanya Julia Böttger (SALOMON TRAIL RUNNING), que ha completat la cursa en 28 h 42 minuts.

El dijous 19 de novembre se celebrarà a Katmandú el sopar oficial de lliurament de premis, amb la presència de tots els corredors, acompanyants, organització i representants de l'àrea d'esports del Nepal, país que ha acollit novament a la EVEREST TRAIL RACE en la seva 5a edició.

L'organització de la cursa treballa ja per a la seva 6ª edició que se celebrarà entre els dies 6 i 18 de novembre de 2016. Les inscripcions estan obertes i la intenció és augmentar el nombre de participants nacionals i internacionals. www.everesttrailrace.comLukla, 17 novembre, 2015

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported