AXP Vall del Llèmena, 2ª prova AXP i Ranking Raider

Crónica | 29/04/2014 por Adrià Vall

Dissabte 26 d'abril, 7:30h, temperatura agradable i cel clar, a "l'Espai la Pineda" de Sant Gregori tenia lloc el briefing de les categories aventura i èlit de l'Aventura Xperience Vall del Llèmena, 2ª prova puntuable pel Campionat Aventura Xperience http://aventuraxp.blogspot.com.es/ i també 2ª prova puntuable pel Ranking Raider www.no-city.com de raidaventura.org (http://www.raidaventura.org/blogs/ranking-raider).

Es planteja un raid d'estratègia, amb seccions relativament curtes, amb alternança constant de disciplines, i amb distàncies i desnivells força similars tant per la categoria aventura (75Km +2.600m) com per èlit (85Km +2.795m).

A les 8:00h tots els equips amb la btt a la línia de sortida, inclós el CER l'Escala, l'únic de 3 components i per tant fora de competició, amb l'Albert Roca (Campió del Món 2013 a Costa Rica) com a integrant, que suposaria un al·licient més i un extra de motivació.

Albert Roca campeón del mundo de carreras de aventura 2013: http://www.raidaventura.org/articles/CqKyeS8KPg

La experiencia de Albert Roca en el Mundial de Aventura: http://www.raidaventura.org/articles/7yodIJv0ZU

Es reparteixen els mapes, 3, 2, 1 jaaa!!  Primera secció de btt de 20Km i +580m. La sortida en massa a travessa el poble i s'endinsa a la muntanya direcció Canet d'Adri.  Les primeres presses porten uns primers moments de confusió, però un cop s'entra en el mapa i la seva interpretació,  l'orientació comença fluir i els equips a distanciar-se.

El temps previst per l'organització per aquesta primera secció era d'entre 1h i 1h30'.  El primer equip la va fer amb 1h30', i la majoria amb més de 2h.  Aquest endarreriment va fer que alguns equips prenguessin la decisió de saltar-se la secció 2 de treking aquàtic.

La tercera secció seria decisiva, 21Km de btt amb +1.040m, de recorregut dur i pedregós per creuar les precioses Muntanyes del Rocacorba amb vistes espectaculars.  Aquesta secció no tenia alternativa per evitar el desnivell i la majoria d'equips es van endarrerir respecte els temps previstos, fet que va comportar que l'organització decidís allargar amb 1h l'hora prevista de tancament per permetre a la majoria d'equips arribar a meta dins de competició.

A Sant Martí del Llèmena s'iniciava la 4ª secció que era circular, i també tenia un recorregut divertit i exigent, combinant patins, ràpel espectacular i treking, amb un total de 16Km i +760m de desnivell.  

 

Última btt de 19Km i +370m per tornar a Sant Gregori on es feia l'orientació+kayak (6Km) i l'slackline.

Botifarrada final, lliurament de premis, i com sempre una organització volcada en l'esdeveniment.

Propera cita AXP, 6 de setembre a les Gavarres. 

Propera cita Ranking Raider, 24 de maig al CATRaid Bergueda, Campionat de Catalunya FCOC. http://catraidbergueda.blogspot.com.es/

Veure ranking raider actualitzat (data 01/05/2014): http://www.raidaventura.org/blogs/ranking-raider

 

Autor
Adrià Vall
Sección raids, editor y director
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported