raidaventura.org Adventure Team al Raidaran Adventure Race

Crónica | 06/07/2015 por Adrià Vall

Es fa difícil, diria que impossible, explicar en paraules les experiències i emocions viscudes entorn el Raidaran.  

Una competició d'aquest tipus comença mesos abans, jo diria que comença quan decideixes que et faria il·lusió participar-hi. Primer de tot cal formar un equip, l'any passat ens vam quedar fora per falta de noia, i aquest era el primer punt a resoldre, ja que amb els altres 2 membres de l'equip Ferran i Kaimi teníem clar que volíem viure aquesta aventura.  Així doncs  vam començar la recerca.

Els companys de viatge són determinants i calia tenir cura a l'hora de buscar i triar companyia, tant per ella com per nosaltres.  Gràcies a la Mireia Garcia, em va arribar a mans un telèfon, i a la primera trucada amb la Roser ja vaig tenir bones sensacions, ràpidament vaig veure que era una persona que es fa estimar, carinyosa, xerraire, alegre, i disposada a tot. A més li encaixava el nostre projecte, i em va dir un "si a todo" sense pensar-s'ho.

Tots els raiders sabem lo complicat que es trobar una noia capacitada i disposada a suportar 3 nois durant varis dies amb condicions dures de son, menjar, fred, calor, exigència física, coneixement de varies disciplines, etc... Semblava que anavem pel bon camí, el primer pas fet, i teníem gairebé 1 any per conèixer-nos i preparar-nos.

Vam organitzar varis entenaments d'equip i vam planificar la temporada de competicions de forma que tingués una introducció als raids progressiva, i també que pugués participar amb cadascun dels altres 3 components de l'equip.

Els mesos passen ràpid, anem fent la Copa Catalana, participem al Campionat d'Espanya i al PAU de França, aquets 2 últims gentilesa dels companys d'Aventura Xperience.

Ens plantem a poques setmanes abans del Raidaran i comencem a organitzar el material necessari, n'hi ha tan com per omplir una furgo de dalt a baix.  D'assistències enredem fàcilment a l'Anna (parella del Ferran) i a l'Ari (qui em suporta a diari), les nostres fans més incondicionals, i a les que m'agradaria dedicar aquest article.  A última hora per problemes de salut no van poder venir cap de les 2.  A més, també durant les últimes setmanes els problemes de salut i molèsties físiques també afectaven a 3 dels 4 membres de l'equip. 

Dimecres a les 14h era el moment de marxar cap a la Vall d'Aran i s'acumulaven els problemes i imprevistos. No teníem assistència ni vehicle. 

L'Anna ja feia dies que ens havia dit que malahuradament no podria acompanyar-nos, i just la nit anterior vam estar amb l'Ari a l'hospital d'urgències.  Encara no havíem trobat substitut.  Per altra banda, no li llogaven la furgo amb que volíem participar al Kaimi.  Semblava difícil poder estar a la línia de sortida l'endemà a les 9h, i sí ho aconseguíem ja seria tot un èxit.  De fet, millor acumular tots els imprevistos abans de començar, així potser fins d'aquí uns dies ja no en tindriem més. 

Finalment i després d'hores al telèfon, solucionem tots els problemes.   Quina sort de tenir bons amics, l'Anna durant els 2 primers dies, i el Roger durant els 2 últims ens podrien fer d'assistència.  Mil gràcies una altra vegada!!

El Kaimi i jo arribem a Les tard, gairebé tots els equips ja dormien.  La Roser, Ferris i l'Anna havien pogut arribar pel briefing, i ens esperaben amb tots els mapes i raidbook que calia mirar i marcar.  Encara teníem feina per estona.

Una altra nit curta, ja en portava 2 de seguides, i semblava que les 3 pròximes tampoc podria dormir gaire.  

Sona el despertador i en un moment ens plantem a la línia de sortida.  Ja sota l'arc, 3' per salutacions i abraçades amb els companys de raids d'altres equips tot desitjant-nos sort.  És un gust saber que te'ls trobaràs en algun moment per la muntanya i potser compartirem alguns Km junts. Aventura X-Perience que es presentava amb un equip fort i amb experiència, l'Illa de Rodes que en aquesta ocasió farien categoria aventura, Terres de l'Ebre acabats d'arribar de la victòria del Corsica, i els aspirants a la victòria Vall Fosca

3, 2, 1, ja!!Entrevista a l'equip raidaventura.org Adventure Team abans del Raidaran Adventure Race

facebook del equip


Autor
Adrià Vall
Sección raids, editor y director
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported