Rogaine Barcelona

Crónica | 30/03/2014

Sota un cel gris malgrat el vent intens es va celebrar la 4ª edició del Rogaine Barcelona – Parc Natural de Collserola. Aquest any hi havia la novetat del circuit de 3 hores, circuit apte per a tots aquells que es vulguin iniciar en les curses d’orientació en general i, concretament, en els rogaines.

A les 10 del matí sortien des del Centre Cívic Vázquez Montalbán de Vallvidrera els més de dos-cents participants de la versió 6 hores després de vint minuts preparant amb el mapa l’estratègia de cursa: intentar passar pel màxim nombre de controls (d’un total de 45 possibles). L’experiència, la capacitat d’interpretar el mapa, la forma física i la compenetració dels diferents membres de cada equip són elements clau per dissenyar-se el millor recorregut.

RC-2014-010

A les 11 h eren els 165 orientadors de les 3 hores els que sortien animats per intentar aconseguir com més fites millor, de les 30 que l’organització els havia repartit en un mapa sensiblement més petit que els competidors de la versió llarga. Els equips que van obtenir més punts en aquesta categoria van els Desorientats, amb 87 punts, els mateixos que els segons, l’equip femení  Txell i Neus, que van trigar tres minuts més a aconseguir-los. En tercer lloc, l’equip MCCSS, amb 84 punts.

Pel que fa a les 6 hores, els vencedors van ser els Camelbak-Silva, vinguts de Salamanca i Ávila, d’Ángel García i Aurelio Antonio Olivar amb uns espectaculars 229 punts. Per darrere seu, amb 222 punts, del Raidaventura.org del txec Jaroslav Najman i el català Adrià Vall, i en tercer lloc el Fubysport Catalunya de Pep Mayolas i Sebastià Messeguer, amb 214 punts. En categoria femenina les guanyadores van ser les catalanes Raquel Font i Bàrbara Martínez, del Fubysport NoCity, amb 130 punts, per 127 de les segones, les madrilenyes de Las Roldanas, format per Cristina i Juani Olivar i Teresa Sánchez. En tercer lloc va quedar l’Això Raid Azimut d’Amalur Belaskoain i Anna Gorraiz, amb 107 punts. Pel que fa a la categoria mixta, els guanyadors van ser l’equip estonià XT Sport/ERC2014, format per Viivi Soots i Lauri Lahatmäe, que van aconseguir uns meritoris 214 punts que els van situar en el tercer lloc de la general absoluta. En segon lloc van quedar els també estonians Ain Fjodorov i Mari Kaseväli, amb 171 putns, els mateixos que els NonStopRun.com de l’argentina Paula Fritzsche i el català Xavi Mimó, que van trigar deu minuts més a aconseguir-los.

RC-2014-009

Ara la propera cursa de La Nova Fita serà en terres de la Sierra d’Àvila, concretament a Peguerinos el 17 de maig, un rogaine que destaca per la bellesa i dificultat tècnica dels seus terrenys.

+info: http://www.lanovafita.com/rc-2014-cronica/
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported