Orientació en patins

Previa | 09/12/2015

Cada any la Marató de TV3 aconsegueix superar-se i recaptar més i més diners que van destinats a causes solidàries.  Un dels factors claus d'èxit d'aquesta iniciativa és la involucració de tota la societat catalana, empreses, entitats, ciutadans, etc...organitzant i participant a tot tipus d'activitats.

Avui presentem l'activitat Patina per la Marató organitzada pel Club Patí Barcelona, i ho fem entrevistant el director de l'activitat, Sergi Muñoz:


- En què consisteix l'activitat? a qui va destinada?

Consisteix bàsicament en una prova d’orientació urbana, que es desenvolupa a Barcelona, i on els participants en poden formar part en dos modalitats, una OPEN d’uns 10km (10 preguntes) i una segona modalitat MASTER 20km (15 preguntes) i on amb l’ajuda de un mapa hauran de passar per els llocs marcats en el mapa per tal de trobar la resposta a les preguntes que trobaran al revers del mapa, per tal de poder passar per tots els punts disposen de 3h temps mes que suficient per tal de completar el circuit.

La prova va destinada a tots els patinadors amb un mínim nivell, es a dir que siguin capaços de patinar d’una manera autònoma.


- A què s'hauran d'afrontar els participants?

Els participants nomes hauran de ser capaços de poder interpretar el mapa i localitzar els diversos punts, en el cas de l’Open, per altre banda els, patinadors que optin per la modalitat Master hauran de fer front a un circuit una mica mes exigent ja que faran front a 200m de desnivell de pujada i a fortes pujades i baixades on si que as de saber frenar, ja que es tot una muntanya russa el circuit i as de patinar per tot tipus de paviments.


- Alguna recomanació?

Mirar bé el mapa abans de decidir on vas i sobretot per als patinadors de la modalitat master, porta aigua i llegir be les preguntes.


- Com va sorgir la idea?

Era una idea de feia temps pero no passava del paper i aquest any i aprofita’n la oportunitat de fer-ho per una bona causa vaig decidir fer-ho realitat i aprofitar la situació per tal de fer realitat dos objectius, recaptar fons i fer una activitat lúdica a la ciutat de Barcelona on tothom pogués participar dintre de les seves possibilitats.


+info: http://clubpatibcn.cat/maratotv3/

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tens ganes de passar una tarda diferent sobre patins?

Reuneix els teus amics, sigues solidari amb la Marató de TV3 i entra al sorteig de material de patinatge!

- En què consisteix la prova?

Es tracta d’una prova d’orientació per equips de 2-3 patinadors, per la ciutat de Barcelona. L’objectiu és arribar als punts marcats al mapa i trobar resposta a la pregunta que s’hi formula. L’equip amb més respostes correctes serà el guanyador. En cas d’empat, comptarà el temps d’arribada (màxim 3 hores). Els mapes es donen a la sortida de la prova.

- Formulari d’inscripció 

http://goo.gl/forms/RZNPYnX401

- Vull participar però no tinc companys

Passa’t per l’esdeveniment de Facebook o envia’ns un correu amb les teves dades i intentarem trobar-te gent amb qui participar.

- Per on passa el recorregut?

El recorregut és lliure, però sempre i quant passi per passeigs, voreres i carrils bici i respecti les normes de circulació.

- Nivells de participació

· Prova open: està pensada per a tots els nivells que saben patinar de manera autònoma. Es tracta de 10km plans que es poden fer amb facilitat.

· Prova màster: és més exigent i cal un mínim de condició física, a més de saber avançar, girar i frenar amb seguerat. Es tracta de 20-25km amb un cert desnivell en algun punt del recorregut.

· Donació directa: si no pots participar però vols col·laborar amb la teva donació, envia’ns un correu i et donarem les instruccions per fer-la. Tots els diners que recaptem aniran de manera íntegra a la Marató de TV3.

- Quin nivell d’orientació es requereix?

Bàsic (saber distingir entre dalt, baix, dreta i esquerra). El Sergi, el cervell d’aquesta prova, us explicarà quatre trucs en el brífing abans de començar la prova.

- Hem de passar per tots els punts del mapa?

En proves d’orientació l’estratègia i l’ordre és un factor important. En aquest sentit, no serà obligatori arribar a tots els punts ni seguir un ordre concret. Cada equip haurà de decidir a quins punts anar, en quin ordre i a través de quin recorregut urbà.

- Què no es pot fer?

1) separar els components de l’equip en una distància superior a 20m

2) contravenir qualsevol norma de circulació

3) utilitzar altres mitjans de transport que no siguin els patins

4) utilitzar qualsevol tipus de gps o sistema d’orientació que no sigui el mapa de la prova i una brúixola

5) arribar tard a meta (per cada minut es resta un punt)

6) utilitzar el telèfon

- Cal pagar?

Celebrem aquesta activitat com a vehicle per recaptar fons per la Marató de TV3 2015. Les despeses dels premis i de gestió i coordinació de l’activitat les assumim els organitzadors i les entitats col·laboradores. Així doncs, tot el que aporteu anirà íntegre com a donació a la Marató de TV3. Hem posat un preu mínim per cada equip, però podeu aportar més si ho creieu oportú.

- Terminis de pagament

*Rebreu les instruccions de pagament un cop feta la inscripció.

Fins el 10/12 La voluntat (mínim 6€/equip)

Per transferència bancària.

En metàl·lic.

A partir del 11/12 La voluntat (mínim 12€/equip)

En metàl·lic el mateix dia de la prova.

- Horaris

15 -15:45 – Arribada d’equips (pagament últimes inscripcions)

15:45 -16:00 – Brífing amb els capitans

16:00 – 19:00 – Prova d’orientació

19:30 – Classificació i entrega de premis

- Lloc de sortida i arribada

Plaça de Willy Brandt S/N (pendent de confirmació)

- Premis

· Medalla comestible per als guanyadors de cada categoria, feta per la Imma, la xef del Club.

· Sorteig de material de patinatge entre tots els participants, donats de forma altruista per les entitats col·laboradores.

- Recomanem

· Patins urbans de bota alta.

· Proteccions.

· Llanterna/frontal.

· Reflectant.

· Aigua/bidó.

· Diners en metàl·lic per si hi ha un imprevist.

- I si plou?

Si plou cancel·larem l’esdeveniment a través d’aquesta web, twitter i Facebook (segueix-nos per estar informat :)). Intentarem trobar un altre dia. La donació és farà tant si es cancel·la com si no.

- Formulari d’inscripció 

http://goo.gl/forms/RZNPYnX401

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported