Gran ambient al IV Raid d'Aventura CEM El Papiol

Crónica | 29/10/2014

El passat diumenge 26 va disputar-se el IV Raid d'Aventura CEM El Papiol, 2ª prova puntuable pel circuit RAOS i puntuable pel Ranking Raider by no-city.com.

Gairebé 100 raiders distribuits en 4 categories (èlit, aventura raider, aventura trail i iniciació/familiar) van poder gaudir d'un raid molt complet, amb gran varietat de proves i disciplines, descobrint els racons més amagats i desconeguts de Collserola.


La categoria iniciació, ideal per tots aquells que s'estan iniciant als raids, començava amb prova sorpresa a les 10h, seguit d'un treking curt fins als patins, per continuar de treking trobant algunes balises per Collserola, incloent algun camp a través.  El treking acabava a la Zona de les Escletxes on els esperava un ràpel i el circuit laberínitc de les Escletxes, passant per la cova.  Sense temps per descansar enllaçaven amb l'slackline, bitlles xanques, circuit aquàtic, proves de punteria varies i tir amb arc.  La categoria va estar molt igualada, amb empat a punts en els 3 classificats de podi, i les posicions es van decidir per temps, amb l'equip Khalessys Team com a vencedors, seguits de Tramuntana i Oden Village.


La categoria aventura trail van començar a les 9h, un circuit exigent els esperava, alternant proves especials amb trail.  Després de la prova especial inicial, un ràpid trail fins als patins, per enllaçar amb un treking passant per racons amagats, incloent un tram de riuning.  Després del sector de les Escletxes amb ràpel i espeleo; els esperava la secció reina, amb un rogaine per les cotes més altes de la zona,on l'estratègia va ser decisiva.  Ja fora de crono, el tir amb marc per bonificar temps.  L'equip Ara si que si va emportar-se la primera posició, consolidant-se així en la primera posició del rànquing amb 2 primers llocs.  L'equip local quefuertemeparece, en represetnació del CEM El Papiol, íntegrament femení va quedar en 2ª posició, seguits del jove i prometedor equip ATR. 


La categoria aventura raider va ser la més participativa de totes, i també els esperava un recorregut exigent, amb constants canvis de seccions i proves especials.  A les 9h van començar amb 17Km de btt fins a l'Ermita de la Salut, on van fer un bucle de treking. Btt curta fins a les Escletxes, ràpel circuit i cova.  Un curt treking els portava fins a la secció de patins, per continuar amb el treking més llarg + riuning.  Apike Bikers van completar el recorregut acabant 40' abans del tancament de meta i emportant-se la 1ª posició, seguits a només 15' de Komando Fissiovilasar (i també tot el recorregut), que ja acumula 2 podis a les 2 proves del circuit i que es posiciona com un clar candidat a la victòria. A només 2 punts l'equip local Sintagmia Raid Team va aconseguir una meritòria 3ª posició.


A èlit, la categoria reina, els esperava un circuit exigent, on l'estratègia seria decisiva per valorar a quines balises renunciar, i la continua possibilitat d'eleccions de ruta també seria un factor clau a considerar.  Van realitzar el mateix recorregut que aventura raider, en diferent ordre de seccions, afegint-li una primera secció de btt de 18Km +500m, amb un total acumulat de 60Km i +1.600m.  El podi va ser per raidaventura.org, Aventura Xperience i Palitos para Perros.


A més, també vam tenir el premi especial EcoRAOS per a totes les categories, i gràcies a tots els equips vam aconseguir deixar una muntanya molt més neta del que ens la vam trobar.L'organització del raid va ser possible gràcies al CEM El Papiol i Centre Excursionista del Papiol Secció Muntanya i a totes les persones que hi van col·laborar; així com també a tots els patrocinadors com TrangoworldCan RibalsClínica Podològica TecnopeuPixel VerticalAventura XperienceRètols Planas, Camp IV, GonnafitVivències, llop-gestió esportiva, Bar Públic i Matxacuca.

Recordeu que tots els participants que vulgueu podeu fer ús durant el 2014 de:

(Només heu d'enviar un email a info@raidaventura.org i us ho gestionem.)

- 1 val d'1 activitat gratuïta per 1 persona a Pixel Vertical.

- 1 nit d'allotjament gratis pels participants i tots els seus acompanyats a Pixel Vertical.

- 10€ de descompte a qualsevol activitat de Pixel Vertical sempre que siguin fans seus al facebook.

- entrades 2x1 al Bosc Tancat

- 10% dte. a Can Ribals

- estudi biomecànic dte del 50% realitzat per Clínica Podològica Tecnopeu, que inclou (durant el mes posterior a la prova):

      - Estudi de la marxa i de la carrera mitjançant vídeo captació. 

      - En plataforma de pressió baromètrica es realitza l'anàlisi de la petjada plantar per observar punts de pressió als peus. 

       - Revisió de genolls, malucs i estudi postural. 

       - Revisió de les angulacions de les articulacions com (flexió, extensió, Rotació d'extremitats inferiors). 

- 10% de descomtpe al SurfCamp de surfdosis.
Propera prova de la lliga RAOS serà el 29 de novembre al Raid Sant Feliu de Codines.

T'imagines fent un ràpel per Sant Miquel del Fai?
Prèvia raid CEM El Papiol

Classificacions

Fotos properament 

Video properament gentilesa de PushRecButton

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported