Racons del Bandoler, aventura i orientació amb caiac

Crónica | 22/09/2015 por Adrià Vall

Racons del Bandoler és molt més que una aventura d'orientació en caiac, Racons del Bandoler ens permet descobrir els racons i indrets per on passava i s'amagava Serrallonga, el conegut bandoler català que actuava per les Guilleries el segle XVI i que ha aconseguit mantenir viva la seva llegenda fins a l'actualiat.

Sota l'espectacular cinglera de Tavertet, el pantà de Sau reté el curs del riu Ter des del 1962, any que es va inundar la vila de Sau, deixant només sobre el nivell de l'aigua el campanar de l'esglèsia de Sant Romà de Sau.  

Així doncs, el terreny de joc on es desenvolupa Racons del Bandoler té un alt valor històric, i és un indret ple de racons i paissatges impressionants que tots els participants podran anar descobrint amb l'ajuda del mapa. 

Treball en equip, caiac, orientació, estratègia, treking, proves especials, moltes sorpreses i una excel·lent paella, són alguns dels ingredients de Racons del Bandoler, una prova ideal pels amants de la natura i l'aventura, apta per a tots els nivells ja que hi ha categoria iniciació/popular/familiar i expert.


A les 8h del diumenge 20 a la zona d'acampada ja es respirava bon ambient.  Nombroses furgos, autocaravanes i tendes hi havien fet nit, i els participants estaven ultimants els preparatius mentre el dia s'alçava.  Temperatura i humitat ideals, cel net i dia clar. La música ambient de fons i les instruccions de l'speaker deixaven entreveure que l'aventura s'acostava. 

A les 9h més de 100 participants esperaven al costat dels caiacs el tret de sortida, però la primera sorpresa va ser que havien de fer treball en equip tots junts tirant de la corda per portar la barca del Serrallonga a terra perquè pugués fer el tret de sortida.
Un cop amb el mapa a la mà, els participants van poder veure que l'organització havia pantejat una cursa molt diferent que en edicions anteriors, on l'estratègia seria un factor determinant ja que aquesta edició era en format score, amb balises i proves especials de diferent puntuació, i aconseguir visitar tots els controls seria molt difícil.

Així doncs, cada equip pot ajustar-se la prova al seu nivell i preferències, i invertir el temps en allò que li vingui més de gust o sapiga fer millor: circuits d'habilitats, de força, salts, ràpels, treking amb orientació específica, Km de caiac, etc... En definitiva, una gran varietat de proves, sempre sota el marc de l'orientació, que faran les delicies de qualsevol aventurer, tot descobrint els millors racons i indrets on es va amagar fa uns anys en Serrallonga.

Deliciosa paella per acabar amb generós sorteig de regals.

Ja hi ha data confirmada pel 2016?+info: http://raconsdelbandoler.cat/


Autor
Adrià Vall
Sección raids, editor y director
comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported