Vallfosca s'imposa amb solvència a l'AXP Montseny

Crónica | 26/04/2015

La població de Sant Esteve de Palautordera, situada al cor del Montseny, va acollir la 2ª prova puntuable per la Copa Catalana de Raids d'Aventura de la FEEC, l'AXP Montseny, organitzada per l'equip de raids Aventura Xperience.

Un total de 25 equips (11 d'èlit, 10 d'aventura i 4 d'iniciació) van poder gaudir de bons recorreguts, varietat de proves i disciplines, i excel·lent organització.

A les 7h del matí les categories èlit i aventura formaven files sota l'arc de sortida disposats a realitzar la primera secció del raid, una orientació urbana per relleus i amb preguntes, on cada resposta incorrecta penalitzava 5'.  Alguns equips van decidir no fer-la i començar directament la secció 2, sabent que penalitzarien temps, però disposarien de 30' més per realitzar el raid i sumar punts, que en el cas que el raid no es pugués completar tot seria el principal criteri a tenir en compte.La secció 2 de btt amb 40Km i +/-3.000m va servir per començar a posicionar els equips. L'equip Vallfosca, que havia completat tota la secció 1, va situtar-se en primera posició, posició que ja no abandonaria en cap moment.  Haglöfs Raid Team i raidaventura.org també van situar-se en 2ª i 3ª posició respectivament, posicions que van mantenir durant tot el raid.

La secció 3 començava amb 8Km de patins i +/-250m que servien per portar als equips fins l'estany on hi havia la prova especial de pàdel surf, per continuar amb un exigent TrescOrientació de 13,5Km i +/-2.000m, que portava als equips per un dels indrets més bonics del raid.  Vallfosca, raidaventura.org i els equips trangoworld van realitzar la secció completa, mentre que d'altres equips van preferir estalviar-se el desnivell i assegurar les seccions finals que acumulaven més punts amb menys esforç.


 


La secció 4 era una altra btt circular per l'entorn més pròxim de Sant Esteve de Palautordera amb 16Km i +400m.  Finalment l'última secció constava d'un TrescOrientació circular amb 17Km i +380m de format rogaine on l'estratègia seria clau sobretot pels equips que havien de renunciar a part del recorregut per falta de temps, ja que a les 18h hi havia el tancament de meta.
 


Per acabar la jornada, la darrera i més important secció de germanor, amb butifarrada, tertúlia de sobretaula, sorteig de material i lliurament de premis.

La setmana vinent II Raid Ilercavó a les Terres de l'Ebre, puntauble per la Copa Catalana FCOC i pel Ranking Raider Catalunya.


 

+info: http://480run.com/

comments powered by Disqus
Licencia Creative Commons Raid Aventura se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported